Košarica: 0

Samo še 50,00 € do brezplačne poštnine.

Skupaj: 0,00 €
Moj račun
si

Čiščenje obraza: nasveti in triki za vsak tip kože

Kazalo:

Naša koža je dnevno podvržena zunanjim vplivom in nečistočam iz okolja. Temu dodajmo še nezavedno dotikanje obraza z rokami in različnimi predmeti in hitro ugotovimo, da ima čiščenje obraza v naši dnevni rutini pomembno vlogo.

S čiščenjem ne odstranimo le ličil in nečistoče, ki se čez dan naberejo na koži, ampak pripravimo kožo nadaljnjo nego.

Različni tipi kože se različno odzovejo na spremembe in temu je treba prilagoditi tudi izdelke, da ustrezajo njihovim potrebam.

Suha koža potrebuje negovalne čistilce, ki ohranjajo naravna olja. Mastna koža izdelke za odstranjevanje odvečnega sebuma, ki ne povzročajo izsušitve. Mešana koža potrebuje izdelke, ki so prilagojeni kombiniranim potrebam kože. Za občutljivo kožo pa so primerni nežni izdelki, ki ne dražijo ali povzročajo alergijskih reakcij.

Poznavanje in upoštevanje teh razlik pripomore k temu, da koža ostane v ravnovesju.

Osnove čiščenja obraza

Način čiščenja obraza lahko močno vpliva na izgled kože. Ni namreč vsako čiščenje enako učinkovito ali primerno za vsak tip kože, zato je treba slediti osnovnim smernicam čiščenja, ki pomagajo zagotoviti najboljše možne rezultate in ohranjajo kožo čisto in sijočo.

osnove čiščenja obraza

1. Odstranjevanje ličil in SPF zaščitnih filtrov

Prvi korak pri čiščenju kože je namenjen odstranjevanju ličil, SPF zaščitnih filtrov in drugih površinskih nečistoč.

Le te namreč pogosto zamašijo pore, kar privede do izbruhov mozoljev in aken, zato je še toliko pomembneje, da jih temeljito odstranite.

2. Čiščenje 

Po odstranitvi ličil sledi globinsko čiščenje, da se odstrani preostale nečistoče, odvečni sebum in odmrle kožne celice ter pripravi kožo na nadaljnjo nego.

Pomembno je, da obraz zmočite z mlačno vodo in s konicami prstov nanesete čistilni izdelek, ki ga s krožnimi gibi vmasirate v kožo. Izdelek za čiščenje nato odstranite z mlačno vodo in kožo popivnajte z mehko brisačo.  

3. Vlaženje in priprava na nego

Naslednji korak je predpriprava na nego in hkrati prvi korak intenzivnega vlaženja. Esence so nadomestile vlogo tonika, saj ob kakovostnih čistilnih izdelkih dandanes pH kože ostaja v ravnovesju.

Vlažilne esence kožo tako osvežijo, poživijo in jo pripravijo na boljše sprejemanje vlažilne kreme

4. Vlaženje

Zadnji korak je nanašanje vlažilne kreme, ki kožo navlaži, jo naredi mehko in zagotovi zaščitno bariero proti zunanjimi vplivi. Izbor prave vlažilne kreme je odvisen od tipa kože in njenih potreb, lahko pa vključuje dodatne sestavine za boj proti staranju, matiranje ali dodatno nego.

Pri čiščenju obraza se izogibajte predvsem:

  • Abrazivnim čistilnim izdelkom z vsebnostjo alkohola.
  • Drgnjenju kože, da se izognete razdraženosti in poškodbi kolagenskih vlaken. 
  • Umivanju obraza z vročo vodo, ki poruši hipolipidni zaščitni sloj in razdraži kožo.

Ni pa pomembno le to, kako si umivate obraz, temveč tudi, kdaj, kako pogosto in kakšno vrsto sredstva za čiščenje obraza uporabljate.

Za zdravo kožo je torej priporočljivo, da ta postopek izvajate 2x dnevno, in sicer zjutraj in zvečer. Zjutraj, da se odstrani odvečni sebum in pripravi kožo na dnevno nego, zvečer pa odstrani nečistoče in ličila, kar omogoča koži, da se med spanjem regenerira.

Vsekakor pa ne pretiravajte s prekomernim čiščenjem obraza, saj si lahko uničite kožno pregrado, kar vodi do izsušenosti in povečane občutljivosti.

Izbor pravih čistilnih izdelkov

Izbira pravega čistilnega izdelka je bistvena pri doseganju želenih rezultatov pri negi kože. Neprimerna izbira lahko privede do številnih neželenih posledic, kot so izsušitev, draženje ali celo povečana proizvodnja sebuma. Tako je pomembno ne le natančno izbrati čistilni izdelek, ampak tudi pozorno preučiti sestavine, ki naj bi pozitivno vplivale na specifične potrebe različnih tipov kože. 

izdelki za nego obraza

Za suho in občutljivo kožo je idealno Omega čistilno olje, ki nežno odstranjuje ličila, SPF zaščitne filtre in nečistoče, ne da bi pri tem izsušilo kožo. Kombinacija konopljinega olja, olja grozdnih pečk in rakitovca zagotavlja, da koža ostane navlažena, nahranjena in ohranja naravno ravnovesje kože

Omega čistilno olje 100 ml

Negovalni čistilec nežno, a učinkovito očisti kožo, odstrani ličila, SPF filtre in nečistoče brez draženja. Koži podari mehkobo in.. Podrobnosti

22,00 €
22,00 €

Olje je odlično tudi za izvajanje dvojnega čiščenja, ki s kože najtemeljiteje odstranjuje nečistoče ter preprečuje zamašitev por. Dvojno čiščenje izboljšuje absorpcijo negovalnih izdelkov, kar vodi do bolj zdrave in sijoče kože. Pri tovrstni obliki čiščenja uporabite kot prvi korak Omega čistilno olje, nato pa postopek čiščenja ponovite še s Čistilnim gelom za obraz.

Čistilni gel za obraz 100 ml

Osvežujoč čistilni gel očisti, pomirja in uravnovesi vse tipe kože, tudi občutljivo in pri tem ne izsušuje... Podrobnosti

15,50 €
15,50 €

Za tiste z normalno, mešano ali mastno kožo prav tako priporočamo uporabo Čistilnega gela, ki učinkovito čisti kožo, ne da bi jo pri tem razdražil ali izsušil. Konopljin hidrolat, alge klorela in eterično olje cedre pomagajo uravnavati izločanje sebuma, zato je izjemno primeren za vsakodnevno uporabo.

Pomembnost vzpostavitve rutine za čiščenje kože

Na prvi pogled se morda zdi, da je čiščenje kože precej preprosto opravilo, vendar v resnici zahteva kar nekaj pozornosti, razumevanja in doslednosti.

Zato je ključno, da si ustvarite rutino, ki vam popolnoma ustreza, in poiščete izdelke, ki so kot nalašč za vaš tip kože. Ne pozabite, koža je naš največji organ in prav zato si zasluži vso našo skrb in pozornost.

Viri

https://www.aad.org/public/everyday-care/skin-care-basics/care/face-washing-101

https://www.healthline.com/health/beauty-skin-care/face-washing-how-to#tone

https://venofye.com/how-does-double-cleansing-benefit-your-skin

https://www.businessinsider.com/should-you-wash-your-face-in-the-shower-dermatologists-advise-2019-6#myth-scrubbing-with-a-cleansing-brush-is-the-best-way-to-get-a-deep-clean-5

Prijavite se na e-novice in prejmite 15 % popust

Strinjam se s

V Hemptouchu ustvarjamo naravne rešitve za kožne težave s pomočjo konoplje in prinašamo pozitivne spremembe v življenja ljudi po vsem svetu.

Podatki:

Hemptouch d.o.o.
Podbreznik 15
8000 Novo mesto