Raje kaplja v morje, kot kaplja čez rob

Na megleni torek v marcu, smo v Markovi pisarni pili kavo. Razmišljali smo, kako bi naše izdelke približali še večjemu številu uporabnikov. Pripravljali smo mesečni plan oglaševanja. Kot ponavadi smo najprej pomislili na medije in influencerje s katerimi redno sodelujemo. To pomeni, da jim v večini primerov plačamo, da objavijo prispevek o naših izdelkih. Naj influencerjev, ki so iskreno navdušeni nad izdelki (kdo ne bi bil!) objave ustvari tudi brezplačno, zato ker želijo. Facebook in Google sta zaradi oglaševalcev kot smo mi, obogatela do nesramnosti. Slovenski spletni portali pa si tudi z našo pomočjo prislužijo mesečni income.

Markova ideja

Po prestavljanju in predalčkanju financ se je tokrat Markotu utrnila malo drugačna ideja; »Kaj pa, če ta mesec s svojim delovanjem ne bi dodatno povečevali imetja najbogatejših? Lahko bi, vsaj določen del svojih sredstev namenili nekomu, ki jih resnično potrebuje in za kogar vemo, da bo z njimi ustvaril spremembo na boljše. Zakaj pa ne bi pomagali, če lahko?« Tako je nastala akcija Teden Hipoalergenega mazila za živali v stiski.

Ne igramo Robin Hooda

Ne igramo Robin Hooda in zavedamo se, da z eno ali nekaj donacijami ne bomo rešili svetovnih stisk. Ja, verjetno drži tudi to, da je v primerjavi z vsemi krivicami in nesrečami, ki pestijo naš planet, naš prispevek le zelo zelo majhna kaplja v morje. Ampak veseli smo, da ni kaplja čez rob. Teh je v zadnjem času res preveč. Od razsutih Deichmanovih čevljev in želodcev polnih plastike, do nestrpnosti, nesramnosti in nasilja, ki najpogosteje prizadene nemočne.

Naše kaplje čez rob bi bile uporaba sestavin, ki škodujejo koži in okolju, bogatenje izdelkov z matičnim mlečkom, ki zaradi butičnega prizvoka uničuje kolonije čebel, palmovo olje, sulfati in parabeni. In seveda jih je še veliko več. Po malem še vedno kapljamo čez robove, se pa trudimo, da so naše kaplje čim manjše in stremimo k temu, da jih ne bo več. In da ne bomo na boljše spreminjali samo kože, ampak tudi naš planet.

Naša kaplja v morje

Naj je bila samo kaplja v morje, vseeno smo ponosni na našo akcijo: Teden Hipoalergenega mazila za živali v stiski, ki smo jo izvedli z Društvom Animal Angels, društvom pogumnih prostovoljcev, ki s svojim nesebičnim delom spreminjajo življenja živali v Sloveniji in v svetu. Poleg doniranih sredstev, smo razširili tudi zgodbo o delovanju in prizadevnostih društva Animal Angels.

Zaradi lepih uspehov smo se odločili, da bomo še malo kapljali, vsaj tja do konca maja – do takrat namreč traja naša nova akcija, enaki zasedba, malo spremenjen scenarij.

Pomoč koži v težavah in živalim v stiski

Kdo je za, da pomagamo nahraniti še nekaj želodčkov in poplačati še nekaj računov z veterinarske klinike? Akcija Teden hipoalergenega mazila za živali v stiski, je prinesla lep uspeh in donacijo in zato smo se odločili, da sodelovanje z društvom Animal Angels še malo podaljšamo. Tokrat smo akcijo malo zasukali, dodali smo ji nekaj izdelkov in kovance malo drugače razporedili.

V AKCIJI: Pomoč koži v težavah in živalim v stiski, bomo za vsako Mazilo (na voljo imamo 3), ki ga boste kupili na naši spletni strani www.zeleni-dotik.si, 1 € donirali društvu prostovoljcev Animal Angels. Akcija traja do konca maja. 1, 2, 3 ... gremo!

Hipoalergeno mazilo za kožo

Vlaži, zaščiti in obnovi suho in občutljivo kožo.

Blažilno CBD mazilo za kožo

Pomiri, sprosti in uravnovesi občutljivo in razdraženo kožo.

Terapevtsko CBD mazilo za kožo

Razdraženo kožo v trenutku pomiri, uravnovesi in zaščiti.