Najboljše iz konoplje
Košarica
(0)

V nakupovalni košari ni artiklov.

Kupite še 30.00 € da dobite brezplačno poštnino!

Brezplačna poštnina za vsa naročila nad 30 €.

Kožne težave imajo lahko psihološki vzrok

Prof. Mirjana Šafran Blažič je svoje življenje posvetila razvoju čustvene inteligence. Svojo pot je začela z delom z otroci in že ti so jo naučili, da je zdrav človek samo takrat, ko ima zdravo dušo oziroma srce. Bolezen oziroma bolezenski znak je vedno nagorvor telesa: človek ustavi se, ne hodiš po pravi poti, tukaj zate nekaj ni v redu. Cilj ni le odstraniti težavo ampak ugotoviti zakaj je do nje prišlo. Bolezen je lahko za nekoga veliko darilo saj ga na nek način zbudi, opomni, da se v njegovem telesu, umu in duši nabirajo negativne vibracije, ki nastanejo zaradi vplivov okolja (predvsem odnosov). Vpliv pozitivnih in negativnih vibracij se začne z matere na otroka manifestirati že v nosečnosti in se nadaljuje od prvega dne po rojstvu otroka.

 

Kožne reakcije moramo zdraviti psihološko

Alergija je pokazatelj odnosa do zunanjega sveta in najprej – do sebe. Tako pri kožnih težavah, ki imajo vzrok v alergijskih reakcijah vedno najprej ugotavljamo psihološke vzroke, ki ženejo telo v avtoimune odzive, ki povzročijo različne izbruhe na koži.

 

Akne imajo vzrok v neravnovesju hormonskega sistema

Akne povzročajo drugi dejavniki kot avtoimune kožne reakcije, zato jih moramo obravnavati drugače. Če je za dermatitis in luskavico vzrok v osnovi psihične narave, sta za pojav aken v večini primerov kriva:

1.       Hormonsko neravnovesje  

2.       Zastrupitev telesa (s hrano, čustvi,..)

Po ajurvedski medicini je aknavost značilna za t.i. »vroče« tipe ljudi. To so ljudje, ki so energični, impulzivni, so dobri voditelji. Izbruhe aken lahko do določene mere nadziramo z uporabo naravnih zelišč in rastlinskih izvlečkov. Tukaj je konoplje res izvrstna, ker vsebuje učinkovine, ki delujejo na proizvajanje loja in hkrati deluje tudi antibakterijsko. Nikoli pa ni zgolj zunanje zdravljenje dovolj za dokončno rešitev problema.  Vedno je potrebno delovati celostno, uravnovesiti je potrebno organizem v celoti. Um, dušo in telo. Potrebna je vsakodnevna umiritev, ker se hormonski sistem aktivira z našo hipofizo, ki jo aktivirajo zunanji impulzi. Če je hipofiza več čas v napetosti, postanejo žleze prenapete in nekje morajo nabran ogenj »izpuhati ven«.

 

Vsako bolezensko stanje ima svoje sporočilo

Vsako bolezensko in avtoimuno stanje, tudi luskavica in dermatitis, je sporočilo telesa o določeni stiski, ki ima vedno vzrok v čustvih. Največkrat sta to strah in zamera, pri otrocih pa je ponavadi razlog zavrnitev iz okolja, lahko gre tudi za majhne zavrnitve, ki pa daju otroku občutek, da ni sprejet.

 

Luskavica je posledica hujše travme

Luskavica ponavadi nastane že v času pubertete, takrat nastane zapis v telesu, v celicah, ki se pozneje izbruhne v obliki luskavice. Izkušnje kažejo, da se je obolelim za luskavico v tistem času dogodila neka hujša travma, ki je imela ponavadi vzrok v nesprejemanju okolice in samega sebe. Pozneje je luskavica vedno izbruh neke potlačene travme, ki je zapisana v organizmu.

 

Kako vzpostaviti ravnovesje?

Trojstvo sestavljajo UM, TELO, in DUŠA. To je celota in je ne moremo ločevati na posamezne dele. Če imamo nemiren um, ne moremo pričakovati, da bo telo sproščeno. In obratno. Vsaka sekunda našega življenja je zapisana v membranah naših celic. Če se vrnemo po življenju nazaj – kot po ravni premici, pridemo do ključnega trenutka, ki je bil iz različnih razlogov pomemben in je negativno vplival za naš um, telo in dušo in je danes glavni povzročitelj različnih težav in bolezni. Ta trenutek je potrebno razrešiti in rezultati bodo hitro vidni tudi na fizični ravni. Ko razčistimo in odstranimo škodljive frekvence telo začne s samozdravljenjem. Danes se premalo zavedamo, da je telo sposobno samozdravljenja, ki nastopi takrat, ko smo popolnoma očiščeni in sproščeni, ko očistimo vse tesnobne podzavestne zapise – takrat se začne vibracija sreče in ljubezni in telo se začne samoregenerirati.

 

Joga smeha

Kožne težave: Trojstvo sestavljajo UM, TELO, in DUŠA. To je celota in je ne moremo ločevati na posamezne dele.

 

Da dosežemo miren um se moramo postaviti v polje, kjer ni misli, ne razmišljamo ne o jezi ne o strahu, ne o žalosti. To stanje dosežemo z jogo smeha. Joga smeha je zelo zanimiva vadba, ki deluje na večih nivojih. Gre za močno aerobno vajo, kjer so nujne prekinitve z predihavanjem. Na koncu sledi smejalna meditacija. Joga smeha aktivira seratonin in dopamin. Slednja dobro delujeta na depresijo, na dihanje, srce in kožo. V možganih se vzpostavijo nove nevronske povezave. Stare, ki so bile zgrajene na stresu, žalosti in frustracijah, začnejo razpadati in vzpostavijo se nove, ki temeljijo na radosti. Ljudje poročajo o izboljšanju medsebojnih odnosov, pozitivnemu dojemanju samega sebe, povečanem optimizmu in veselju do življenja.

 

Najtežje je nasmejati otroke

Z jogo smeha je najbolje začeti že zjutraj, saj poznate rek, da se dan po jutru pozna. Pri osvajanju vaj je na začetku marsikomu nerodno, ker se že dolgo niso smejali. Žalostno je, da se ljudje najlaže smejejo od sedemdesetega leta naprej, ti so še živeli v neki radosti, čeprav je bilo veliko pomanjkanja, so veliko peli in imeli tesnejše odnose. Najteže pa se smejejo naši otroci. Zanimivo je, kako enostavno je v nasprotju nasmejati romske otroke. Ti živijo v stalnem stiku z naravo in tudi v drugačnem kulturnem okolju, kjer niso toliko obremenjeni z malenkostmi kot mi. Preveč skrbna mamica, ki kljub dobrim nameram, otroka želi zavarovati pred tako rekoč vsem, otroku povzroča stres in notranje neravnovesje. Človek, ki je notranje stabilen in je v svetlobi, lahko spije tudi umazano vodo, pa mu ta ne bo škodila.

Več o delu prof. Mirjane Šafran Blažič si lahko preberete na njenem portalu http://www.4me.si/

Celoten pogovor lahko poslušate na TEJ POVEZAVI.

Več o

Dodaj odgovor

Prijavite se na HEMPTOUCH NOVIČKE in prejmite:

kodo za 10 % POPUST
na prvo naročilo ter zanimive vsebine in posebne ponudbe tedensko v inbox.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Hemptouch d.o.o. obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti , ki jih Hemptouch d.o.o. nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Hemptouch d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Hemptouch d.o.o. (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Hemptouch d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Hemptouch d.o.o., Podbreznik 15, 8000 Novo mesto, Slovenia

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti