Kaj vsebuje konopljino olje in zakaj je blagodejno za kožo?

Konopljino olje velja za najbolj popolno olje, ki ga najdemo v naravi. Ta naziv si je prislužilo predvsem zaradi popolnega razmerja Omega 3 in 6 maščobnih kislin, ki ima izjemne učinke na kožo in organizem. Čeprav so nenasičene maščobne kisline v konopljinem olju zelo pomembne, pa to še zdaleč niso vse aktivne učinkovine, ki jih hladno stiskano olje vsebuje.

Občutljiva koža naravnost obožuje konopljino olje. Zaradi nekomedogene strukture je konopljino olje primerno tudi za nego aknaste in nečiste kože. Posebej pa se ga bo razveselila suha in razdražena koža, ki potrebuje posebno nego.

Raziskali smo kaj vse najdemo v prerezu ene kapljice konopljinega olja in kako posamezna učinkovina deluje na vašo kožo.

konopljino-olje

Aktivne učinkovine v konopljinem olju

• Klorofil - Ima protibakterijsko delovanje in pospešuje celjenje ran
  • Gama linolenska kislina - Prepračuje kožna vnetja
  • Linolna kislina, linolenska kislina, oleinska kislina - Kožo globinsko navlaži in ji pomaga pri zadrževanju vlage
  • Minerali: kalcij, magnezij, žveplo, železo in cink – zaščitijo kožo pred okoljskim stresom in pomagajo pri zadrževanju vlage.
  • Fitosteroli – Spodbujajo proizvodnjo kolagena, kar rezultira v bolj gladki koži
  • Vitamini A, E, B, D – antioksidanti, ki ščitijo kožo pred vplivi iz okolja
  • Aminokisline: Cistein, arginin, metionin, glutamin – delujejo proti staranju kože in spodbujajo proizvodnjo kolagena v koži.

Preberite tudi:

Hladno stiskano ali rafinirano konopljino olje?