Najboljše iz konoplje
Košarica
(0)

V nakupovalni košari ni artiklov.

Kupite še 30.00 € da dobite brezplačno poštnino!

Brezplačna poštnina za vsa naročila nad 30 €.

Joga za mladostno kožo

Ko pomislite na jogo, so po vsej verjetnosti vaše prve asociacije sprostitev, meditacija in umirjena telovadba. Vse to sicer drži, a skrivnosti joge in njenih koristi za zdravje segajo veliko globje v človeško telo in um. Med drugim joga koristi tudi vaši koži, saj uravnava hormonski sistem, izboljša preskrbljenost celic s kisikom, vodo in hrano ter olajša izločanje odpadnih snovi.

joga za mladostno kozo - joga za zdravo kožo - zdravje kože

 

Koža je ogledalo zdravja celotnega organizma

Vse več ljudi se vsakodnevno bori z različnimi kožnimi težavami. Da bi težave uspešno in trajno odpravili je potrebno poiskati in rešiti vzrok težave. V iskanju rešitve, se ljudje prepogosto osredotočamo na simptome naših težav, na njihove sprožilce pa pozabimo. Kožne težave, so v veliki večini posledica neravnovesja v organizmu, ki ga moramo reševati celostno - od znotraj. Ste za, da poiščemo sprožilce in se lotimo problema tam, kjer je nastal?

Pri odpravljanju kožnih težav najdemo učinkovite rešitve vedno v povezavi z življenjskim slogom: pomembni dejavniki so prehrana, stres in stopnja fizične aktivnosti.

 

Telesni procesi, ki vplivajo na zdravje kože:
  • Zdrav prebavni trakt zagotavlja zadostno vsrkanje hranil iz hrane v telo, kar je osnova za normalno delovanje vseh telesnih procesov – tudi integumentnega sistema, oziroma kože in njenih izrastkov.
  • Mezgovni ali limfni sistem opravlja izredno pomembno vlogo za zdravje našega organizma saj pomaga izločevati odpadne snovi in toksine iz telesa. Znaki prekomerne vsebnosti toksinov se lahko pojavijo: nerazložljiva utrujenost, pogosti glavoboli, bolečine v sklepih, težave s spanjem in različne kožne težave, skupaj s pospešenim staranjem kože.
  • Krvni obtok zagotavlja vsem celicam v telesu hranilne snovi in kisik ter zbira odpadne snovi, da se lahko izločijo iz telesa.

Če povzamemo; zdravje kože in njen videz lahko znatno izboljšamo, če poskrbimo za zdravje prebavil, limfnega sistema in srčno žilnega sistema. Za vas smo zbrali tarčne jogijske vaje, ki vam bodo skrajšale pot do zdrave in mladostne kože.

 

Joga za mladostno kožo – najboljših 5 vaj

#1 Predklon stoje

Koristi: Jogijske drže, kjer se prepognemo naprej, stimulirajo sakralno čakro, ki leži v spodnjem delu trebuha in vpliva na prebavila ter reproduktivne organe. Deluje na cirkulacijo, uriniranje, spolnost in razmnoževanje. S predklonom stoje med drugim tudi povečamo dotok kisika in krvi v obraz, kar pomaga pri obnovi kožnih celic in zmanjša proste radikale ter ohrani kožo mlado in sijočo.

prepogib naprej

Navodila: Začetni položaj je stoje, hrbtenica je vzravnana, stopala v razdalji bokov. Z vdihom stegnemo roke navzgor ob telesu in pri tem čim bolj podaljšamo hrbtenico. Z izdihom se prepognemo v bokih in se z zravnano hrbtenico poskušamo dotakniti tal. Če je potrebno, pokrčimo kolena. Pravilno smo se prepognili, če se spodnji del trebuha najprej dotakne stegen.

 

 

#2 Kamela

Koristi: Kamela je izredno mogočna jogijska drža, ki odpre prsni koš in poveča dotok kisika v telo. Je naravno zdravilo za blaženje stresa in vrača hormonsko ravnovesje. Kamelo svetujemo še posebej v primeru težav z aknami ali s kožnimi izpuščaji.

za zdravje kože - kamela

Navodila: Pokleknemo na podlogo s koleni v širini bokov, roke položimo na spodnji ledveni del hrbta, pogled je usmerjen naprej. Ob vdihu postopoma nagibamo glavo in hrbet nazaj, medtem pa medenico potiskamo naprej, tako da stegna ostanejo pravokotna na podlago. Če nam uspe poglobiti upogib, se z rokami oprimemo stopal. Ostanemo nekaj globokih vdihov in izdihov ter se z izdihom vrnemo v začetni položaj.

 

#3 Polovični hrbtenični zasuk

Koristi: Vaja ugodno vpliva na zdravje celotnega prebavnega trakta in pomaga odplaviti toksine iz telesa. Zadostno naravno razstrupljanje telesa je ključnega pomena za zdravo in sijočo kožo, saj se v primeru zasičenosti z odpadnimi snovmi, slednje začnejo izločati tudi skozi kožo.

joga za mladostno kozo - hrbtenicni zasuk

Navodila: Sedemo na tla z nogami stegnjenimi pred seboj. Pokrčimo desno nogo in jo položimo na zunanjo stran levega stegna približno v višini kolena. Desno roko položimo na tla za hrbtom. Globoko vdihnemo in čim bolj podaljšamo hrbtenico navzgor, nato z izdihom zasukamo trup v desno in pogledamo nazaj preko desnega ramena. Ostanemo nekaj globokih vdihov in izdihov, nato pa z vdihom sprostimo položaj.

 

 

#4 Sveča

Koristi: Položaj sveče poveča prekrvavljenost obraza, kar kože daje privlačen sijaj in upočasni proces staranja. Ugodno vpliva tudi na naravno očiščenje kože, saj povečana prekrvavljenost pomeni tudi povečano zbiranje in odplavljanje odpadnih snovi. Odlična pomoč v boji proti aknam in drugim nečistočam kože.

Navodila: Ležemo na podlago s stegnjenimi nogami, roke počivajo ob telesu, dlani so obrnjene navzdol. Odrinemo se z rokami, aktiviramo trebuh in noge in dvignemo noge gor proti stropu in dvignemo zadnjico iz tal, z dlanmi pa podpremo križ. Komolce čimbolj približamo, skušamo čim bolj zravnati hrbtenico in se oprijeti čim bližje lopaticam. Brado potisnemo ob prsni koš. Zadržimo položaj približno 1 minuto, ko smo pripravljeni, počasi sprostimo položaj. Leže objamemo kolena, da nežno raztegnemo hrbtenico.

 

zdrava koža - sveca

#5 Plug

Koristi: Odlična vaja za zaključek serije, ki ti pomaga pomiriti um, živčni in srčno žilni sistem, ter nežno masira prebavila z blagim pritiskom na notranje organe. Rezultat je pospešeno izločanje toksinov iz celega telesa, boljši spanec in hvaležna koža.

Navodila: Zavzamemo položaj sveče in z izdihom peljemo noge čez glavo. Po nekaj globokih vdihih in izdihih položimo roke na tla ob telo in držimo položaj še minuto ali dve. Položaj sprostimo tako, da z rokami podpremo hrbet in aktiviramo trebušne mišice in počasi vretence za vretencem vrnemo hrbet in noge na tla. Ponovno leže pokrčimo in objamemo kolena za nekaj trenutkov.

 

Več o koristih joge si lahko preberete na portalu Zdrava in fit.

Joga za menopavzo >>

Dodaj odgovor

Prijavite se na HEMPTOUCH NOVIČKE in prejmite:

kodo za 10 % POPUST
na prvo naročilo ter zanimive vsebine in posebne ponudbe tedensko v inbox.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Hemptouch d.o.o. obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti , ki jih Hemptouch d.o.o. nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Hemptouch d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Hemptouch d.o.o. (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Hemptouch d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Hemptouch d.o.o., Podbreznik 15, 8000 Novo mesto, Slovenia

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti