Najboljše iz konoplje
Košarica
(0)

V nakupovalni košari ni artiklov.

Kupite še 30.00 € da dobite brezplačno poštnino!

Brezplačna poštnina za vsa naročila nad 30 €.

Hladno stiskano ali rafinirano konopljino olje?

Najbolj popolno olje, ki ga najdemo v naravi

Samo nerafinirano konopljino olje ohrani vse hranilne snovi, ki jih vsebujejo konopljina semena. Ker ta vsebujejo popolno kombinacijo Omega maščobnih kislin in druge zdravju blagodejne učinkovine, je hladno stiskano konopljino olje pogosto imenovano tudi: Najbolj popolno uravnoteženo olje v naravi.

 

Kako pridobimo nerafinirano konopljino olje?

Nerafinirano, hladno stiskano konopljino olje je pridobljeno iz konopljinih semen z mehanskim stiskanjem pri nizki temperaturi, ki ne sme preseči 40 stopinj Celzija. Hladno stiskano konopljino olje ni kemično očiščeno in beljeno – usedline se odstranijo mehansko, z precejevanjem.

konopljino-olje

 

Življenjska doba hladno stiskanega olja je krajša

Zaradi odsotnosti kemične obdelave in obdelave na visokih temperaturah, se v hladno stiskanih oljih ohranijo vse učinkovine, ki jih najdemo v semenu rastline. To pa pomeni, da je takšno olje hitreje pokvarljivo, zato ga je potrebno shranjevati v hladnejših prostorih in skrajšati dobavno verigo med proizvajalcem in končnim kupcem. Ko se hladno stiskanemu olju približuje poteku roka veljavnosti lahko zaznate »čuden, moteč vonj«. Pri nepravilnem shranjevanju ali nepravilnostih v transportu se lahko hladno stiskano olje pokvari hitreje, na neustreznost pa vas bo najprej opozoril nenavaden vonj. Pravilno shranjeno, sveže hladno stiskano konopljino olje je zelene barve in ima precej močan ampak prijeten vonj.

 

Zakaj je nerafinirano olje boljše od rafiniranega?

Rafinirano olje je bolj čisto, brez majhnih delcev in svetlejše barve. Rafinacija je relativno zapleten proces, ki vključuje obdelavo s kemijskimi spojinami in pod visokimi temperaturami, ki segajo do 270 stopinj Celzija. Med postopkom rafinacije se izgubi večina vitaminov, ki jih vsebuje olje in tudi ostale za zdravje koristne snovi. Izgubijo se tudi Omega 3 in 6 maščobne kisline, zaradi katerih si je konopljino olje prislužilo naslov najbolj popolnega olja. Rafinirano konopljino olje se uporablja predvsem v kozmetiki, pri izdelavi različnih mazil in celo plastike. Prednost rafiniranega olja je daljša obstojnost olja in posledično izdelkov, ki olje vsebujejo. Zaradi večjega izkoristka semen pri postopku rafinacije je rafinirano olje tudi cenovno dostopnejše.

Večina proizvajalcev kozmetike se danes odloča za uporabo rafiniranih olj iz dveh glavnih razlogov:
  • Rafinirana olja so dalj časa obstojna, kar omogoča daljšo dobavno verigo med proizvodnjo in končnimi kupci, večje zaloge in manjše tveganje za proizvajalca
  • Cena rafiniranega konopljinega olja je bistveno nižja od nerafiniranega

 

Pri Hemptouchu prisegamo na nerafinirano, hladno stiskano konopljino olje

Vsa naša mazila, kreme, šampon in balzam za ustnice, temeljijo na izključno hladno stiskanem konopljinem olju. Le tako namreč ohranimo vse hranilne učinkovine, zaradi katerih je konopljino olje tako priljubljeno v negi kože. Zavedamo se, da je zaradi tega rok trajanja izdelkov veliko krajši, prav tako dobavne verige, kar predstavlja izziv v poslovanju, po drugi strani pa se na ta način zavezujemo, da so naši izdelki vedno sveži in kar najvišje kakovosti.

Ker želimo imeti popoln nadzor nas sestavinami, ki jih uporabljamo v naših izdelkih, olje stiskamo iz lastne konoplje. Pridelana je na naši njivi v Novem mestu, kjer lahko opazujemo njeno rast od semena do končne rastline.

 

Konopljino olje je popolno darilo narave. Hladno stiskano olje ohrani vse zdravilne učinkovine:

  • Popolno ravnovesje Omega 3 in 6 maščobnih kislin
  • Gama-linolejska kislina: kožo navlaži in ji daje občutek ugodja
  • Vitamini A, B, C, E: Globinsko obnovijo in regenerirajo kožo
  • Tokoferoli: Naravni vitamin E, močan naravni antioksidant, koži daje mehkobo
  • Karoteni: Lovilci prostih radikalov, ki zmanjšujejo vnetje v koži
  • Beta-sitosterol: Zmanjšuje iritacijo, razdraženost in pordelost

 

Preberite tudi:

Kaj so terpeni v konoplji?

Dodaj odgovor

Prijavite se na HEMPTOUCH NOVIČKE in prejmite:

kodo za 10 % POPUST
na prvo naročilo ter zanimive vsebine in posebne ponudbe tedensko v inbox.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Hemptouch d.o.o. obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti , ki jih Hemptouch d.o.o. nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Hemptouch d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Hemptouch d.o.o. (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Hemptouch d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Hemptouch d.o.o., Podbreznik 15, 8000 Novo mesto, Slovenia

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti