6 razlogov za CBD kapljice

Endokanabinoidni sistem skrbi, da je naš organizem v ravnovesju. Uravnava veliko telesnih funkcij, kot so spanje, bolečina, vnetja, imunski sistem, stres in razpoloženje. Ščiti tudi naš nevrološki sistem in krepi možganske funkcije. Lahko bi rekli, da je endokanabinoidni sistem dirigent našega organizma, ki skrbi, da vsi elementi delujejo skladno.

Strah pred možnimi psihoaktivnimi učinki CBD smole in kapljic je odveč, saj je CBD smola pridobljena iz industrijske konoplje in nima psihoaktivnega delovanja. Če imate doma steklenico konopljinega olja, ki ga uživate na solatah, je izdelano iz enakih rastlin kot CBD smola. Gre za industrijsko konopljo, ki je v EU dovoljena za pridelavo in prodajo.

6 razlogov za CBD kapljice

1. Pomiri stres in zmanjšuje anksioznost

Stres je problem številka 1 v sodobnem svetu. Poleg gibanja na svežem zraku, zdrave prehrane in redne telesne vadbe je vedno bolj priljubljeno orožje proti stresu tudi konopljina CBD smola. Ta aktivna učinkovina dokazano pomirja in zmanjšuje občutke anksioznosti, obenem pa ni zasvojljiva in nima negativnih stranskih učinkov kot večina pomirjeval in antidepresivov.

2. Uspešno zmanjšuje nespečnost

Slabo spite? Vedno večje število oseb bo na to vprašanje globoko zavzdihnilo in odgovorilo z – da. Nespečnost je kriva, da se zjutraj zbujamo utrujeni in nejevoljni, kronično pomanjkanje spanca pa lahko vodi tudi v resnejše zdravstvene težave. Nespečnost je eden izmed glavnih vzrokov, zakaj ljudje v vse večjem številu uporabljajo CBD smolo, ki uravnovesi in pomiri organizem in ga tako zapelje v trden in dolgotrajen spanec.

CBD za spanje

3. Umiri avtoimune reakcije v telesu

Velik del sodobnih bolezni je avtoimunega izvora. To pomeni, da telo napada lasten imunski sistem, bori se samo proti sebi. Med najbolj znane avtoimune bolezni spadajo multipla skleroza, revmatoidni artritis, razdraženo črevesje, nevrodegenerativne bolezni (npr. Parkinsonova bolezen), celiakija, alergije, dermatitis. CBD pomiri pretirane avtoimune reakcije organizma in telesu pomaga, da se vrne v uravnoteženo stanje.

4. CBD krepi imunski sistem

CBD naš imunski sistem uravnovesi in ga tudi okrepi. Imunski sistem spodbuja na način, da optimalno deluje v vseh obdobjih vašega življenja, tudi v času gripe in prehladov. CBD je blago protivneten, zato lahko lajša simptome zamašenih sinusov. CBD kapljice so odlična preventiva za krepitev imunskega sistema v zimskem času.

5. 100% naravno in brez negativnih stranskih učinkov

CBD smola ali kapljice so naravni ekstrakt konoplje, 100% naravnega izvora in brez stranskih učinkov. Najbolj kakovostni CBD je pridobljen s sofisticirano C02 ekstrakcijo. CO2 ekstrakcijo prepoznate po zlati barvi CBD kapljic - pri alkoholni ekstrakciji so CBD kapljice naprimer temno rjave barve.

6. CBD uspešno rešuje trdovratne kožne težave

Koža ima lasten endokanabinoidni sistem, na katerega se veže CBD v obliki krem ali mazil in tako neposredno deluje na kožo. Kanabinoid CBD dosega izjemne rezultate tudi pri negi dermatitisa in luskavice, kjer umirja kožne reakcije in srbečico. Pri mastni in k mozoljem nagnjeni koži pa CBD na naraven način zmanjšuje izločanje loja iz žlez lojnic. Ima tudi blago antibakterijsko in protivnetno delovanje.