Košarica: 0

Samo še 50.00€ do brezplačne poštnine.

Skupaj: 0,00 €
Moj račun
si

Nega kože: Kako pravilno skrbeti za različne tipe kože

Kazalo:

Lepa koža ni zgolj rezultat genetike, ampak tudi redne in pravilne rutine kože. Slednjo lahko opredelimo kot jasno definirano zaporedje korakov in izdelkov, ki so namenjeni ohranjanju ter izboljšanju zdravja, videza in splošnega stanja kože.  

V obzir pa moramo vzeti dejstvo, da različni tipi kože (mastna, suha, mešana) zahtevajo različne pristope in izdelke. Prilagoditev nege kože glede na specifične potrebe posameznika je zato ključna za doseganje najboljših rezultatov, ki koži omogočajo, da zasije v vsej svoji lepoti.

azelaična kislina

Koraki temeljne dnevne nege

Temeljno dnevno nego kože lahko razdelimo na tri glavne skupine korakov, ki vključujejo čiščenje, vlaženje in zaščito.

Čiščenje

Čiščenje je sveti gral rutine pri negi kože. Osnovni namen čiščenja kože je, da s povrhnjice odstranimo nečistoče, ličila, odvečno maščobo, znoj in ostale snovi, s katerimi se koža srečuje čez dan. 

Pri tem si velja zapomniti, da nam napačne izbire čistilnega izdelka koža ne bo odpustila tudi, če ji v nadaljevanju nudimo najpopolnejšo nego. Umetni penilci, alkohol in njim sorodne površinsko aktivne sestavine lahko poškodujejo hidrolipidni sloj kože, s tem pa prikličejo kožne težave in neravnovesje.

Pri čiščenju svetujemo, da upoštevate pravilo »dvojnega čiščenja« - to pomeni, da svoj obraz očistite v dveh korakih: v prvem uporabite oljni čistilec, kot je na na primer Omega čistilno olje)

Omega čistilno olje 100 ml

Negovalni čistilec nežno, a učinkovito očisti kožo, odstrani ličila, SPF filtre in nečistoče brez draženja. Koži podari mehkobo in.. Podrobnosti

22,00 €
22,00 €

V drugi fazi pa sledi še čistilec, ki s kože odstrani še zadnje nečistoče (pri tem pa lahko uporabite Čistilni gel za obraz). 

Čistilni gel za obraz 100 ml

Osvežujoč čistilni gel očisti, pomirja in uravnovesi vse tipe kože, tudi občutljivo in pri tem ne izsušuje... Podrobnosti

15,50 €
15,50 €

Vlaženje

Osnovna naloga vlažilcev je, da koži dodajo vlago, izboljšajo njeno teksturo in drobne linije ter pomagajo preprečiti, da bi se ponovno izsušila. Pri tem je pomembno, da izberete take vlažilne izdelke, ki so primerni za vaš tip kože: za suho kožo na primer nikar ne izberite fluidnih tekstur, za mastno kožo pa nikar ne posegajte po bogatih in kremastih teksturah.

V pomoč pri vlaženju kože vam priporočamo bogato Vitaminsko krema za obraz., ki zagotavlja takojšnjo hidracijo.

Vitaminska krema za obraz 50 ml

Bogato negovalna, vlažilna krema zagotavlja takojšnjo hidracijo, kožo učvrsti in zgladi ter spodbuja dolgoročno zdravje in .. Podrobnosti

27,50 €
27,50 €

Vlažilno esenco za sijočo polt pa uporabite v primeru ko želite, da je koža takoj po nanosu mehkejša in svilnata na otip.

Vlažilna esenca za sijočo polt 100 ml

Esenca z osvežujočo serumsko teksturo kožo intenzivno navlaži, ji vrača prožnost in sijaj ter poveča učinek nadaljnjih korakov neg.. Podrobnosti

26,00 €
26,00 €

Zaščita

Zadnji korak pri negi kože, ki je še kako pomemben (pa ne zgolj v poletnem času), je zaščita kože pred škodljivimi UV-žarki. Zaščita je ključna za preprečevanje prezgodnjega staranja kože, poškodb kože (gube, hiperpigmentacije) in tveganja za razvoj kožnega raka.

Priporočena je uporaba krem s SPF 30 ali več (kot na primer Mineralna zaščitna krema za obraz s SPF 30), svetujemo pa tudi, da kremo nanašate izdatno in redno (na vsake 2 – 3 ure), preverite rok uporabnosti kreme za ter in se izogibate soncu, ko je to najmočnejše.

Mineralna zaščitna krema za obraz SPF 30, 50 ml

Mineralna krema za obraz ZF 30 nudi učinkovito UVA-/UVB-zaščito. Zaščitna krema lahke teksture z nevidnim zaključkom.. Podrobnosti

23,00 €
23,00 €

Naprednejša nega kože

Naprednejša rutina nege kože vključuje bolj ciljno usmerjene pristope za reševanje pogostih težav, kot so akne, povečane pore, rdečica ali znaki staranja. Za obravnavo teh težav so na voljo specializirani izdelki, kot so serumi, maske in drugi tretmaji, ki ciljajo na bolj specifične potrebe kože. 

Vse izdelke za popolno rutino različnih tipov kož si lahko ogledate tukaj

Posebna skrb za različne tipe kože

Pri Hemptouchu razumemo, da je poznavanje tipa kože lahko velik izziv. Zato vam ponujamo nekaj nasvetov, ki vam lahko olajšajo vsakodnevno rutino in nego kože:

  • Pri suhi koži uporabljajte bogate vlažilce in negovalne kreme, izogibajte pa se agresivnim čistilcem, ki kožo še dodatno izsušijo
  • Pri mastni koži uporabljajte nežne čistilce, ki odstranijo odvečno olje in lahke vlažilce, ki ne bodo še dodatno zamašili por
  • Pri občutljivi koži je priporočljivo izbrati izdelke brez dišav in barvil ter se izogibati agresivnim tretmajem, ki bi lahko dražili kožo.

Prijavite se na e-novice in prejmite 15 % popust

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Hemptouch d.o.o. obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti , ki jih Hemptouch d.o.o. nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Hemptouch d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Hemptouch d.o.o. (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Hemptouch d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Hemptouch d.o.o., Podbreznik 15, 8000 Novo mesto, Slovenia

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

V Hemptouchu ustvarjamo naravne rešitve za kožne težave s pomočjo konoplje in prinašamo pozitivne spremembe v življenja ljudi po vsem svetu.

Podatki:

Hemptouch d.o.o.
Podbreznik 15
8000 Novo mesto