Najboljše iz konoplje
Košarica
(0)

V nakupovalni košari ni artiklov.

Kupite še 30.00 € da dobite brezplačno poštnino!

Brezplačna poštnina za vsa naročila nad 30 €.

Nasveti za nego kože pozimi

Spremembe so ključni proces našega življenja. Ljudje smo ciklična bitja, ki sledijo naravnemu ritmu, ki ga narekuje narava. Povezanost z naravo ostaja, kljub močnemu vplivu urbanističnih dražljajev, ki narekujejo večji del našega vsakdana. Pravzaprav je moč narave še vseeno tista, ki na koncu zmaguje. Poglejmo si na primer samo učinek luninih men – ko pomislimo na kaj vse vpliva njena magična moč, se ji lahko le iskreno poklonimo.
Ena najbolj osnovnih cikličnih sprememb, ki jih niza narava leto za letom, so letni časi. Že res, da tudi tu človek vse bolj posega in s svojim delovanjem do določene mere vpliva na naravne procese, podnebje in posledično tudi letne čase, vendar zaenkrat (k sreči) še vedno vsako leto prilagajamo svoje življenje letnim časom. Spremembe uvedemo pri oblačilih, temperaturah prostorov, pri prehrani in nenazadnje tudi pri negi kože.

 

Pripravili smo vam nekaj nasvetov, kako prilagodite nego kože zimskemu letnemu času.

Mlačna voda je zaveznik št.1

Prhajte se z mlačno oziroma toplo vodo, ki naj nikakor ne bo prevroča. Vroča voda odplakne s kože poleg nečistoč tudi obrambni sloj lipidov v koži, kar posledično povzroči izgubo vlage. Priporočamo vam torej nekaj minutne kratke prhe, pri katerih bodite posebej pozorni tudi na to, da uporabljate blaga mila, ki ne vsebujejo umetnih penilcev in dodanih dišav.

 

Nežnost po prhi šteje!

Po tuširanju kože ne frotirajte z grobimi gibi, pač pa jo le nežno popivnajte z bombažno brisačo. Na še rahlo vlažno kožo nanesite losjon za telo, ki bo kožo navlažil, obnovil in okrepil njeno samozaščitno vlogo.

Izogibajte se agresivni kozmetiki, ki vsebuje alkohol, dišave in nepotrebne konzervanse. Koža vam bo najbolj hvaležna, če jo zaščitite in nahranite z naravnimi olji, masli in zeliščnimi izvlečki, ki so do nje nežni, a izjemno učinkoviti pri opravljanju svoje naloge.

 

 

 

Negujte kožo tudi od znotraj

Pozimi smo manj žejni in posledično popijemo premalo vode. Če popijemo premalo vode, postane naša koža bolj suha, izgleda manj zdravo in na njej se pojavijo znaki utrujenosti. Prav zato je ključnega pomena, da popijemo dovolj tekočine. Nadvse pomembno je seveda tudi uživanje dovolj svežega sadja in zelenjave ter zdrave navade, kot so dovolj spanja, gibanje na svežem zraku, blaženje stresa in podobno.

 

Poskrbite, da bo tudi v zraku dovolj vlage

Suh zrak okvari tanek sloj maščob na površini kože, kar privede do pospešenega izhlapevanja vode. Na koži se tako pogosto lahko pojavlja občutek zategovanja, ki lahko srbi, peče,…Koža se prične sušiti, luščiti in pokati, pride lahko celo do vnetij, ekcemov in podobnih kožnih težav. Ključno je torej ohranjanje temperature zraka okrog 20 °C, vlaga v zraku pa naj bo med 45-55%. Prostore redno prezračujte, v veliko pomoč pa vam je lahko tudi vlažilec zraka.

 

Tudi pri izbiri oblačil prisegajte le na naravno

Oblačila so v neposrednem stiku z našo kožo, zato je izjemnega pomena, da so materiali, ki jih izbiramo naravni, zračni in čimbolj koži prijazni. Kakovost naj bo tudi tu na prvem mestu.

 

Kako naravno podpreti kožo v hladnih mesecih?

Pri izbiri negovalnih izdelkov bodite pozorni, da so naravni, ter da ne vsebujejo sestavin, ki bi dodatno obremenile vašo kožo. Kot primer izdelka, ki poskrbi za zdravo in negovano kožo tudi v zimskih mesecih vam z veseljem predstavljamo našega novega člana – losjon za telo Objem pragozda.

Formulacija losjona je popolnoma naravna, brez dodanih dišav, parfumov in ostalih sestavin, ki bi kožo kakorkoli obremenile. Pri kreiranju losjona nas je vodila želja, da ustvarimo najboljšo naravno kombinacijo hranil, ki bodo poskrbela za lepo kožo celega telesa.

Sestavine so res najboljše, sveže in skrbno izbrane iz slovenskega okolja, kar se nam zdi pri tem izdelku ključno.

Kombinacija najboljših konopljinih sestavin in izvlečka bele jelke - Belinala, ki je inovacija slovenskih znanstvenikov, je res poslastica za kožo. Vsebuje zelo majhne molekule, ki imajo sposobnost, da se absorbirajo v globlje plasti kože in tako zagotovijo globinsko obnavljanje kože.

 

Dišava losjona je nevtralna, predvsem pa popolnoma naravna, losjon pa izjemno intenziven v svojem delovanju - super primeren za vse tiste, ki so jim všeč naravni, a hkrati učinkoviti izdelki.

Objem gozda potrebuje prav vsaka koža. Sinergija najčistejših naravnih sestavin je pravi oddih za kožo, ki ji ga lahko ponudimo prav vsak dan. Posebej hvaležno ga bo sprejela dehidrirana, suha in občutljiva koža, ki se sooča z izgubo prožnosti in mehkobe.
Losjon je ustvarjen z mislijo na atopijsko in občutljivo kožo - razveselila se ga bo koža prav vseh članov družine. Zima in neugodne razmere ji tako zagotovo ne bodo prišle do živega.

Nakup izdelkov iz bloga

Vas zanima več? Vpišite se na naše novičke.

Prijavite se na HEMPTOUCH NOVIČKE in prejmite:

kodo za 10 % POPUST
na prvo naročilo ter zanimive vsebine in posebne ponudbe tedensko v inbox.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Hemptouch d.o.o. obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti , ki jih Hemptouch d.o.o. nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Hemptouch d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Hemptouch d.o.o. (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Hemptouch d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Hemptouch d.o.o., Podbreznik 15, 8000 Novo mesto, Slovenia

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti