Najboljše iz konoplje
Košarica
(0)

V nakupovalni košari ni artiklov.

Kupite še 30.00 € da dobite brezplačno poštnino!

Brezplačna poštnina za vsa naročila nad 30 €.

Intervju: Že 7 let uporabljam samo naravno kozmetiko

Pred kratkim smo med brskanjem med mnenji naših strank naleteli na Barbarino sporočilo. To nas je tako navdušilo, da smo jo povabili na krajši pogovor. Tema se je vrtela okoli naravne kozmetike, sprememb ki jih prinese življenje, nasvetov in nenazadnje - konoplje.

 

Barbara, v vašem sporočilu ste zapisali, da ste se pred sedmimi leti odločili za naravno kozmetiko. Mi lahko zaupate, kakšno kozmetiko ste uporabljali pred tem?

Res je, pred približno 7 leti sem začela postopoma, vendar navdušeno opuščati konvencionalno kozmetiko. Uporabljala sem kreme klasičnih znamk, s kožo pa sicer nikoli nisem imela težav (npr. Akne v najstniških letih), zato specialne nege nisem iskala. Od približno 15 do 25 leta sem uporabljala različne vlažilne kreme za obraz. Prav tako sem uporabljala agresivne šampone z močnimi penilci  ter balzame s silikoni, da o deodorantih, ki preprečujejo potenje sploh ne govorim.

 

Ste se v obdobju, ko ste uporabljali »konvencionalno kozmetiko« soočali s kakšnimi kožnimi težavami?

Na začetku ne, v najstniških letih. Sem pa začela opažati, da moja koža postaja z leti vse bolj suha – najverjetneje predvsem zaradi čiščenja kože z (nepotrebno) močnimi čistilnimi penami in toniki. Vlažilne kreme stanja niso več popravile. Imela sem občutek »zategovanja« kože, kot bi imela tanek film na obrazu, ki sem ga čutila ob premikanju obraza. Vse kreme so imele načeloma močne, umetne vonje, ki so me začenjali motiti.

 

Kaj se je zgodilo, da ste se odločili za prestop k naravni kozmetiki?

Radovednost in pa želja po čim bolj naravnemu obravnavanju svojega telesa. Izobrazila sem se o tem, da so npr. konzervansi in umetne dišave nepotrebne, pa tudi sestavine živalskega izvora sem želela izločiti. Določene sestavine zastrupljajo telo in ga obremenjujejo – in temu sem se odločila izogniti.

Tudi koža je potrebovala z leti vedno več, torej po 25. Letu – sem začela pospešeno negovati svojo kožo, da bi jo ohranila čim bolj mladostno. Vedela sem, da moram kožo nahraniti. Začela sem uporabljati arganovo, avokadovo, mandljevo olje ter karitejevo maslo ter začela iskati tudi pravo kremo zase, ki bo vsebovala še hialuronsko kislino ter ostale sestavine, ki malo upočasnjujejo staranje kože. Našla sem jo šele letos spomladi – Vitaminsko kremo za obraz.

 

Nam lahko opišete vaš tip kože?

Moj tip je normalna do suha koža. Pred menstruacijo ali ob uporabi telefona občasno dobim kak mozolj, to je tudi vse.

 

Kako bi opisali razliko med stanjem oziroma počutjem vaše kože v obdobju uporabe konvencionalne kozmetike in ob uporabi naravne kozmetike?

Ker je koža manj izsušena in dobro nahranjena – so tudi moje prve gube manj izrazite. Obraza mi ne »zateguje«, čutim, da moja koža diha in da se pore ne mašijo. Koža je stabilna, če se lahko tako izrazim. Mogoče lahko rečem, da se je moja rdečica tudi malo zmanjšala  - ten kože je bolj enoten.

 

Kako bi po vaših izkušnjah opisali prednosti uporabe naravne kozmetike?

Kot sem že povedala, je občutek, da v telo ne vnašaš (potencialno) škodljivih sestavin zelo pomirjujoč. To je prva stvar. Lahko se zaneseš na certificirano naravno kozmetiko. Prednost je tudi v tem, da lahko brez problema kombiniraš kreme, cvetne vodice in olja... pa kljub temu veš, da se koža ne bo zamašila.

 

Kje ste izvedeli za Konopljino vitaminsko kremo za obraz in kaj vam pri kremi ustreza?

Za njo sem izvedela od prijateljice, ki mi je tudi predstavila idejo naravne kozmetike. Povedala je, da je izredno zadovoljna uporabnica. Ima težave s kožo, zato vedno išče nove možnosti za nego svoje občutljive kože.

Pri kremi mi najbolj ustreza tekstura. Je ravno dovolj gosta in mazljiva, ter se hitro vpije. Pri tem pa še zelo prijetno (nežno) diši – podobno kot konopljini proteini, ki jih dodajam prehrani. Všeč mi je tudi, da jo lahko uporabljam zjutraj in zvečer. Hitro se vpije in moj obraz se ne sveti, pa tudi tekoči puder se lepo nanese čez nekaj minut, zato je za zjutraj prav tako uporabna, kot zvečer, ko kožo pripravim na počitek. Še dodatna prednost (zame) je, da gre za SLOVENSKI proizvod. Ne moti me, da naj bi bila priporočljiva za zrelo kožo – sama pri 33 letih prisegam nanjo. Pa barva je simpatična – malo zelenkasta. Tudi embalaža je zelo praktična za doziranje.

 

Ste ob uporabi kreme opazili kakšne negativne učinke na kožo?

Popolnoma sem zadovoljna z njo, ne opažam nobenih negativnih učinkov.

 

Komu bi priporočili uporabo Vitaminske kreme za obraz?

Priporočila bi jo vsakomur, ne glede na starost.

 

Za konec naj vam zaupamo še Barbarino sporočilo, ki se je znašlo med mnenji na naši spletni strani. 

Fantastična krema!
Še nikoli nisem bila z nobeno tako zadovoljna kot s konopljino vitaminsko kremo. Od kar se se odločila za naravno kozmetiko pred približno 7 leti, sem iskala pravo kremo za obraz. Zdaj uporabljam to kremo že približno 4 mesece. Zelo lepo se razmaže, hitro vpije, čutim da mojo kožo nahrani in zmehča. Primerna je za zjutraj in zvečer... priporočam jo vsem. Dodatna pozitivna lastnost je pa to, DA JE SLOVENSKI IZDELEK. Bravo!

Dodaj odgovor