Intervju: S konopljo se moja koža končno počuti bolje

Bianka ima mešano kožo, ki je nagnjena k izbruhom mozoljev. Za takšen tip kože ponavadi priporočamo uporabo CBD kreme za nečisto kožo, saj ta kožo nahrani z vitamini in nenasičenimi maščobnimi kislinami, hkrati pa umiri izločanje loja iz lojnic in uravnovesi endokanabinoidni sistem v koži. Bianka se je po nasvetu prodajalke odločila, da poskusi Blažilno CBD mazilo, ki je namenjeno širokemu spektru uporabe (dermatitis, srbečice, lišaji, občutljiva in suha koža, plenični izpuščaj, ...), vendar pa je vedno bolj priljubljeno tudi za nego kože obraza. Zaradi bogate sestave mazila priporočamo, da ga uporabljate kot večerno nego. Koža je zjutraj mehka in nahranjena. Mazilo je primerno tudi za nego k mozoljem nagnjene kože, saj ima nekomedogeno sestavo in vsebuje tudi konopljino CBD smolo. V primeru hujših težav s kožnimi nečistočami pa vseeno priporočamo kombinacijo Blažinega CBD mazila (večerna nega) in Konopljine kreme za mastno in nečisto kožo (lahko večkrat dnevno).

CBD krema za nečisto kožo

Očiščuje, tonira in uravnovesi mastno in nečisto kožo.

Nagrada za inovacijo leta združenja EIHA.

Blažilno CBD mazilo za kožo

Pomiri, sprosti in uravnovesi občutljivo in razdraženo kožo.

Bianka, nam lahko na kratko opišeš svoj tip kože?

Kožo imam sicer zelo občutljivo in če dam karkoli na obraz se znajo mozolji hitro pojaviti, zato tudi ne nanašam preveč ličil, saj bi jih posledično rabila vse več in več. Dokler ostajam samo pri umivanju obraza, ostane moja koža koliko toliko v redu.

Si imela v preteklosti kakšne težave s kožo? Kakšne?

V obdobju pubertete sem imela zelo velike težave z mozolji in mastno kožo.

V vašem sporočilu si nam zaupala, da si poskusila že vso možno kozmetiko za nego kože. Mi lahko zaupaš, kakšno kozmetiko si uporabljala? Naravno, konvencionalno, morda kakšne izdelke, ki si jih dobila na recept dermatologa?

Uporabljala sem bolj konvencionalno kozmetiko, razne kreme za mlado in občutljivo kožo, ki sem jih kupila v drogerijah. Vendar mi nobena od krem mi ni odgovarjala. Poskusila sem tudi naravno kozmetiko na osnovi karitejevega masla, ki pa tudi ni bila najboljša za mojo kožo.

Nam lahko opišeš, kako je tvoja koža reagirala na različne nege? Se je stanje poslabšalo, izboljšalo, ...?

Zgodilo se je, da se je stanje kože za 2-3 tedne izboljšalo, potem pa so se znova začeli pojavljati mozolji, ki sem jih potem zaradi živcev spraskala in na koncu je seveda vse skupaj zgledalo še slabše.

Kakšna je bila tvoja najslabša izkušnja v procesu iskanja prave kreme za obraz?

Verjetno je bila najslabša izkušnja, ko sem uporabila tester kreme za obraz in takoj po nanosu ugotovila, da to ne bo zame, saj sem imela občutek kot da na kožo nanašam lepilo.

Kje si izvedela za Hemptouch izdelke za nego kože in zakaj si se odločila, da jih preizkusiš?

Za vaše izdelke sem izvedela v Hiši narave v Krškem, po priporočilu prodajalke.  Rekla sem si, zakaj pa ne, čeprav sem preizkusila že toliko izdelkov za nego kože, sem vseeno verjela, da bom imela tokrat srečo.

Kateri izdelek si uporabljala in na katerem delu telesa (koža obraza, roke, telo)?

Uporabljam Blažilno CBD mazilo, pred tem pa sem uporabljala mazilo za suho kožo. Obe mazili sta super. Uporabljam jih za večerno nego kože na obrazu in če imam kakšno odrgnino ali ranico. Koža se mi po uporabi res hitro pomiri.

Kakšen je bil občutek po nanosu in kako bi opisala stanje tvoje kože po daljši uporabi?

Preden nanesem mazilo na obraz, si vedno zmočim roke saj se tako hitreje vpije. Zaradi redne uporabe mazila, nimam skoraj nobenega mozolja več, moja koža je gladka in nikoli več ne potrebujem pudra.

Vsi Hemptouch izdelki so 100% naravne sestave. Kaj je po tvojem mnenju prednost naravnih izdelkov za nego kože?

Koža bolj diha, in glede na to da je to naš največji organ, je prav da nanjo ne nanašamo umetnih ali celo strupenih snovi. Prav tako imam občutek, da moja koža naravne sestavine lažje prenaša.

Si po uporabi Mazila za lajšanje kožnih težav opazila kakšne negativne stranske učinke na koži?

Ne, nikoli.

Komu bi priporočila Konopljino mazilo za lajšanje kožnih težav? Zakaj?

Mazilo bi priporočila vsem, ki imajo občutljivo in mešano kožo, ki ob vnetjih zelo hitro pordi.

Za konec bi te prosila, da na kratko opišeš svojo dnevno rutino nege kože.

Po navadi si umijem obraz samo z vodo potem pa še s tonikom za obraz, na koncu pa nanesem mazilo in si z njo namažem tudi ustnice. Za telo uporabljam sicer druge kreme, a si kožo namažem skoraj po vsakem tuširanju. Občasno koži privoščim tudi globinski piling.