Košarica: 0

Samo še 50,00 € do brezplačne poštnine.

Skupaj: 0,00 €
Moj račun
si

Presenetljivo, kisline so za kožo blagodejne

Kazalo:

Koža je naš največji organ, naš ščit pred zunanjim svetom, čutilo in nenazadnje naš okras. Koži namenjamo posebno pozornost, jo negujemo, hranimo, ščitimo in prepričani smo, da jo kar dobro poznamo. Med drugim smo prepričani, da so kisline za našo kožo škodljive, saj so preveč agresivne in porušijo njeno naravno ravnovesje. Danes bomo malo obrnili stare resnice in kisline postavili na mesto, ki si ga zaslužijo.

 

Zdrava koža je kisla

V naravnem, uravnoteženem stanju ima naša koža pH vrednost med 4,5 in 6,5. pH se nanaša na kislinsko-bazično ravnovesje kože, ki je pomembno za obrambo kože pred zunanjimi vplivi. Pri tej vrednosti je koža ovita v kislinski plašč (nevtralna vrednost je 7). Idealen Ph kože je torej rahlo kisel, od tod tudi poznamo izraz kislinski plašč kože. Naloga kislinskega plašča je, da poskrbi za ustrezno ohranjanje zaščitne naloge in splošno stanje zdrave in zadovoljne kože.

kisline so za kožo blagodejne

 

Kako lahko torej koži pomagamo pri ohranjanju ravnovesja?

Običajno ob besedi kislina pomislimo na razjedanje, pekoč občutek, skratka nekaj vse prej kot blagodejnega in negovalnega. Pa je temu res tako? Ali imajo kisline lahko tudi ugoden vpliv na našo kožo? Spodaj smo našteli kisline, ki so esencialnega pomena za ohranjanje zdrave in lepe kože.

Kisline, ki jih pogosto zasledimo v negovalnih kozmetičnih izdelkih in za katere vam bo koža hvaležna:

 

LAKTIČNA KISLINA izboljša stanje in strukturo kože. Deluje kot vlažilec, exfoliant (prodira globoko v pore), kjer učinkuje čistilno in blago antibakterijsko. Laktična kislina močno poveča obnavljanje povrhnjice, kar pripomore k lepšemu videzu kože. Še posebej dobro se obnese v izdelkih, ki so namenjeni mešani, mastni in k nepravilnostim nagnjeni koži. Laktična kislina ima pomembno mesto tudi v naši Konopljini kremi za mastno in nečisto kožo.

 

HIALURONSKA KISLINA je sestavina, ki jo naravno tvori človeško telo, vendar z leti njena količina upada, kar se posledično kaže kot staranje kože.  Njena pomembna funkcija je, da spodbuja proizvodnjo kolagena v koži in je odgovorna za vlaženje, saj nase veže vodo. Hialuronska kislina je ključna molekula v procesu staranja kože. Ta izjemna sestavina bogati tudi formulo naše Vitaminske kreme za obraz.

 

NENASIČENE IN NASIČENE MAŠČOBNE KISLINE so glavni sestavni del maščob in spadajo med organske spojine. Sestavljene so iz atomov ogljika, vodika in kisika, ki tvorijo bolj ali manj dolge verige. Glede na strukturo maščobe delimo na nasičene in nenasičene. Rastlinska masla imajo pogosto večjo količino nasičenih maščobnih kislin, imajo višjo temperaturo tališča in so trdna pri sobni temperaturi. Olja pa imajo večjo količino nenasičenih maščobnih kislin in so pri sobni temperaturi tekoča. Naloga maščob je, da kožo hranijo in mehčajo, pomembno vlogo pa imajo tudi pri vlaženju, saj ujamejo vlago v kožo. Konopljino olje je najbolj popoln vir Omega 3 in 6 nenasičenih maščobnih kislin, ki so esencialne za ohranjanje lepe in zdrave kože. Hladno stiskano konopljino olje boste našli v vsakem izmed naših izdelkov za nego kože.

 

GAMA LINOLENSKA KISLINA (GLA) je esencialna maščobna kislina, ki je telo samo ne more proizvajati. Cenjena je zaradi številnih ugodnih učinkov, saj kožo ščiti, obnavlja, skrbi za idealno razmerje vlage, pomaga pri aknasti koži in ohranja njeno prožnost. Olja, ki vsebujejo gama linolensko maščobno kislino so odlična za suho in srbečo kožo in imajo sposobnost hitrega vpijanja. Konopljino olje je eno izmed dragocenih olj, kjer lahko najdemo to edinstveno esencialno maščobno kislino.

 

 

Po vsem naštetem lahko torej pridemo do jasnega zaključka, da kisline naši koži ne škodijo, imajo le neposrečeno ime, ki ga po krivem ljudje dojemamo kot nekaj nenaravnega in agresivnega. Kisline v kozmetičnih izdelkih imajo zelo jasno ciljno nalogo in so ključne pri ohranjanju lepe, čiste in mladostne kože. Tega si pa zagotovo želimo vsi, mar ne?

 

Preberite tudi:

Recepti - naravni pilingi za lepo kožo

Dodaj odgovor

Prijavite se na e-novice in prejmite 15 % popust

Strinjam se s

V Hemptouchu ustvarjamo naravne rešitve za kožne težave s pomočjo konoplje in prinašamo pozitivne spremembe v življenja ljudi po vsem svetu.

Podatki:

Hemptouch d.o.o.
Podbreznik 15
8000 Novo mesto