Intervju: CBD je rešil mojo kožo in organizem

Pred kratkim smo od Simone, ki je uporabljala naše Mazilo za lajšanje kožnih težav in CBD konopljino smolo, prejeli spodnje sporočilo

Nikoli nisem imela večjih težav, vedno zdrava. Pri 40ih se mi je prvič začelo dogajati, da sem zatekala v glavo, ob tem težko požirala, dobila hudo koprivnico, posledično pristala na urgenci z medrolom v žili... Spremljali so me tudi boleči, srbeči lišaji na določenih predelih, za katere sem dostikrat dobila antibiotično ali kortikosteroidno mazilo.

Poskusila sem vse od a do ž, bioresonanco, homeopatijo, klasična medicina me je testirala na vse možno, pokazalo ni nič. Potem sem na spletu zasledila zakaj vse se uporablja konopljina smola in sem si rekla, izgubiti nimam kaj, še to poskusim. Že po dveh mesecih jemanja so bili napadi otekanja in koprivnice lažji in sem se lahko v parih dneh pozdravila brez medrola.

Z vašo kremo sem pozdravila tudi lišaje. Mislim, da sem začela s konopljino smolo oktobra 2017, zadnji napad sem imela februarja 2018 in od takrat nobenega več. Ni sledu o koprivnici, zatekanju, lišajih in upam, da tako tudi ostane.
Na podlagi tega sem se odločila, da bo tudi sin jemal kapljice vsaj eno leto, da vidim, če mu bo pomagalo pri hudem atopičnem dermatitisu.

Simono smo prosili za kratek intervju, ki ga lahko preberete spodaj

Kdaj in kako ste opazili prve spremembe/reakcije na vašem telesu, oziroma koži? Prosim, opišite nam simptome in težave, s katerimi ste se soočali?

40 let sem bila zdrava, imela nisem nobenih večjih težav z zdravjem. Leta 2016 sem po vratu opazila manjše izpuščaje, lišaje, ki so se počasi večali, srbeli, boleli. Potem se je začelo otekanje vek, otekanje okrog ust, težko požiranje zaradi otekanja sapnika. Vse skupaj je spremljala huda koprivnica po celem telesu, ne pikice ampak velike rdeče lise.

Na kakšne načine ste si lajšali stanje?

Zaradi napadov otekanja in koprivnice sem vedno pristala na urgenci, kjer so mi injicirali medrol. Za lišaje sem dobila antibiotično ali kortikosteroidno kremo. Opravila sem vsa možna testiranja, pokazalo ni nič. Hodila sem na bioresonanco, poskusila s homeopatskim zdravljenjem, nič ni pomagalo.

Kako vas je pot pripeljala do konopljine smole, oziroma kje ste izvedeli za vse ugodne učinke konoplje?

Zaradi svojih težav sem veliko brskala po spletu, gledala sem oddaje, kako si rakavi bolniki pomagajo s konopljo. Iskala sem slovensko stran, ker nisem privrženec naročanja iz tujine, sploh ko gre za tako delikatne zadeve kot je zdravje.  Našla sem vašo stran.

Kako je vaše telo sprejelo konopljo, vaši prvi občutki ob uporabi? Kdaj ste opazili prve znake izboljšanja?

Okus konopljine smole mi je bil sprva zelo neprijeten, ampak z rednim vsakodnevnim jemanjem sem se ga navadila. Smolo sem začela uživati jeseni 2017 in po tistem so se mi napadi otekanja in koprivnice zmanjšali. Če se je napad pojavil, je bil v lažji obliki, nisem potrebovala medrola.
Zadnji napad sem imela februarja 2018 in upam, da tako tudi ostane. Konopljino smolo še vedno jemljem vsak dan, zjutraj na tešče pod jezik. Po izboljšanju sem dozo zmanjšala na minimum.
Občasno se še pojavi mini lišaj na vratu, tega pozdravim s konopljinim mazilom za lajšanje kožnih težav.

Opazite morda poleg izboljšanja bolezenskih simptomov tudi kakšen drug pozitiven učinek konoplje na splošno počutje?

Moram reči, da sem bila tako obremenjena in v strahu zaradi mojih napadov, da se sploh nisem 'posvetila' temu, če občutim še kak drug pozitiven učinek. Meni je bil vsak dan tako veselje, če je minil brez otekanja in koprivnice, saj sem samo s tem namenom začela z jemanjem konopljine smole.

Uporabnikom bi svetovala samo to, da jemljejo konopljo res vsak dan in vztrajajo vsaj pol leta, da vidijo, če jim bo pomagalo. Sama sem si vedno rekla, izgubiti nimam kaj, mogoče mi pa lahko pomaga. Res je, da ni poceni, ampak če pomislim, koliko denarja sem zmetala za vse ostalo, ni primerjave.

Intervju predstavlja mnenje obiskovalcev spletne strani. Navedbe v odgovorih so mnenja obiskovalcev, podana na podlagi njihovih lastnih zaznavanj ali izkušenj in niso odraz kliničnih testov ali znanstvenih raziskav oziroma tako dokazanih učinkov izdelka. Navedbe v intervjuju niso zdravstveni nasveti in naj se ne obravnavajo kot takšni. V kolikor imate zdravstvene težave se pred uporabo izdelka posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Na sliki si lahko ogledate stanje Simonine kože pred in po uporabi naših izdelkov iz konoplje.