Košarica: 0

Samo še 50,00 € do brezplačne poštnine.

Skupaj: 0,00 €
Moj račun
si

Koža in sončni žarki – nasveti za zdravo sončenje

Kazalo:

Naša telesa so ustvarjena, da izkoristijo sončne žarke v svoj prid. Sonce nam pomaga pri ohranjanju zdravega ritma spanja, poveča občutek sreče in samozavesti ter zmanjšuje tesnobo in utrujenost. Sončni žarki spodbujajo tvorbo vitamina D, ki je ključen za močne kosti in splošno zdravje organizma. Tudi na vrsto kožnih težav deluje sonce blagodejno. Zdrava izpostavljenost blaži simptome luskavice, dermatitisa in tudi aken. Kljub vsem pozitivnim učinkom, pa moramo biti pri izpostavljanju soncu zelo previdni. Kako poskrbimo za zdravo predajanje sončnim žarkom smo zapisali v spodnjem blogu.

Kdaj na sonce in za koliko časa?

Sonce je najboljši vir vitamina D. Nekajkrat tedensko za 15 minut izpostavite obraz, roke (do ramen) in dekolte sončnim žarkom. Kože v tem času ne zaščitite s sončno kremo, saj zaščita do določene mere prepreči absorpcijo, tudi tvorbo D vitamina. Ko 15 minut mine, poskrbite za ustrezno zaščito s sončno kremo. Najbolj priporočljiv čas za kratko sončenje je okoli 11. ure dopoldan, saj je takrat tvorba D vitamina optimalna. Je pa v tem času sonce že zelo močno, zato bodite previdni in ne prekoračite priporočenih 15 minut.

Med sončenjem pijte dovolj vode

Pred in tudi med sončenjem pijte dovolj vode. Ko ste izpostavljeni soncu, pospešeno izgubljate telesno tekočino. Sončni žarki posrkajo vlago tudi iz kože, ki je lahko po sončenju rdeča, razdražena in poškodovana. Veste, kako čudovito se na sončen dan posuši vaše perilo? Podobno se izsuši tudi vaša koža. Pravilo dveh litrov vode dnevno drži, poleti in v času sončenja pa lahko količino brez skrbi povečate.

Kratka prha pred in po sončenju

Če želite kar najbolj izkoristiti sončne žarke, si pred ritualom sončenja, privoščite kratko in osvežilno prho. Ta naj ne bo prevroča ali premrzla. Prijetno topla bo odprla pore in jih napolnila s kisikom, hkrati pa kožo očistila umazanij, ki lahko blokirajo penetracijo sončnih žarkov. Po koncu sončenja koži spet privoščite nekaj minut vodnega tretmaja. S kratko prho po sončenju do določene mere povrnete vlago, ki jo je koža izgubila med sončenjem. Topla voda odpira pore in tako pripravi kožo na hranilno nego ki sledi.

Po sončenju koži povrnite dragocena olja

Ko je koža izpostavljena soncu ne izgublja samo vlage ampak tudi dragocena esencialna olja, ki kožo ščitijo pred zunanjimi vplivi in poskrbijo za njeno prožnost. Samo zdrava polt je lepa, zato koži po sončenju namenite olja in hranila, ki jo bodo nahranila in obnovila.  Najboljše naravne učinkovine smo izbrali in ujeli v stekleničko!

Eliksir po sončenju – obnavlja in varuje zagorelost, ki traja še dolgo v jesen

Formula z najboljšimi naravnimi sestavinami pomiri in zaščiti razdraženo, pordelo in občutljivo kožo, ki je izgubila vlago, prožnost in mehkobo. Kožo uravnovesi, nahrani ter ji podari svežino. Za najboljši učinek vmasirajte olje v kožo takoj po prhanju ali kopeli, ko so pore odprte in pripravljene na sprejem vseh negovalnih sestavin.

Prijavite se na e-novice in prejmite 15 % popust

Strinjam se s

V Hemptouchu ustvarjamo naravne rešitve za kožne težave s pomočjo konoplje in prinašamo pozitivne spremembe v življenja ljudi po vsem svetu.

Podatki:

Hemptouch d.o.o.
Podbreznik 15
8000 Novo mesto