Košarica: 0

Samo še 50.00€ do brezplačne poštnine.

Skupaj: 0,00 €
Moj račun
si

Cenjenemu drevesu sandalovine grozi izumrtje

Sandalovina je že tisočletja poznana in cenjena rastlina, ki se uporablja v najrazličnejše namene. Eterično olje prave sandalovine je primerno za vse vrste kože, še posebno za starejšo kožo, saj deluje pomlajujoče, obnovitveno in blagodejno. Eterično olje pridobivamo iz osrednjega dela debla drevesa sandalovine. Kožo vlaži ter ohranja njeno elastičnost in mehkobo. Sandalovino opisujejo tudi kot afrodizijak, kar je zagotovo ena od pomembnih lastnosti, ki to eksotično učinkovino uvršča na seznam najbolj zaželenih dišavnic v parfumeriji. Zaradi njenih toplih, mehkih in hkrati obstojnih not, velikokrat slišimo, da sandalovina daje dišavi dušo in karakter.

Bo drevo Sandalovine izumrlo?

Žal pa ima zgodba sandalovine, kot mnogo drugih, tudi svojo temnejšo plat. Zaradi izjemne priljubljenosti (uporablja se v parfumih, kozmetičnih izdelkih in pri verskih obredih) in posledično visoke cene, je postala sandalovina predmet izkoriščanja in hitrega izsekavanja. Če drevesa sandalovine ne bi dovolj hitro zaščitili, bi lahko ta cenjena učinkovina za vedno izginila z našega planeta. Za razliko od nasadov kave in čaja, potrebuje sandalovina za svojo rast divje okolje, saj tam najbolj uspeva.

 

Trajnostni nasadi kot vrtec dreves sandalovine

nasad sandalovine

Da bi zagotovili prepotrebno rešitev hitrega izsekavanja dreves sandalovine, so na Šri Lanki ustanovili trajnostne nasade, kjer skrbijo za kontrolirano sečnjo, vsako posekano drevo pa nadomestijo z novim. Mlajša in nižja drevesa negujejo v posebej lončenih nasadih, in ko drevesa dosežejo višino enega metra, jih presadijo v gozd. Nasadom domačini pravijo tudi vrtec dreves sandalovine. Z zaščitnimi ograjami pa poskrbijo tudi za zaščito območja pred divjimi živalmi in morebitnimi tatovi. Program zaposluje preko 40 ljudi, med njimi agronomov, specialistov za trajnostno gojenje rastlin in ostalih. Več kot 30 družinam zagotavlja prepotrebno finančno varnost, lokalnim prebivalcem pa odpira nove priložnosti za zaposlitev. Programu je bil dodeljen certifikat za varstvo in ohranjanje okolja.

 

Amiris, trajnostna različica sandalovine

Eterično olje amirisa je po vseh učinkovinah enako sandalovini, od ogrožene različice se razlikuje samo v vonju. Amiris je zimzeleno drevo z lepimi belimi cvetovi, ki raste na goratih pobočjih Haitija. Značilno je, da deblo vsebuje veliko smole, ki izredno lepo diši. Zaradi velike količine olja v lesu ga pogosto imenujejo tudi bakleni ali svečni les. Njegovo eterično olje se pridobiva z destilacijo lubja osušenega drevesa, njegova uporaba pa je, podobno kot pri sandalovini, zelo raznolika.

 

Amiris pomirja, ščiti in hrani občutljivo kožo

Zaradi ogroženosti drevesa sandalovine, smo iz naših izdelkov izključili to eterično olje in namesto njega dodali eterično olje amirisa. Amiris se prepogosto skriva v senci slavne sandalovine in njegov položaj je, milo rečeno, krivičen.

Poleg izredno prijetne, globoke in pomirjujoče dišave ima amiris tudi veliko blagodejnih učinkov na kožo. Zaščiti jo pred vnetji in učinkovito lajša različne kožne težave. Kožo hrani, obnavlja, in jo ščiti pred nastankom gubic ter tako poskrbi za zdrav in sijoč izgled polti.

Dodaj odgovor

Prijavite se na e-novice in prejmite 15 % popust

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Hemptouch d.o.o. obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti , ki jih Hemptouch d.o.o. nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Hemptouch d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Hemptouch d.o.o. (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Hemptouch d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Hemptouch d.o.o., Podbreznik 15, 8000 Novo mesto, Slovenia

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

V Hemptouchu ustvarjamo naravne rešitve za kožne težave s pomočjo konoplje in prinašamo pozitivne spremembe v življenja ljudi po vsem svetu.

Podatki:

Hemptouch d.o.o.
Podbreznik 15
8000 Novo mesto

Mislimo, da se nahajate v Združene države Amerike. Želite posodobiti svojo lokacijo?

Izberite drug razpoložljiv jezik:
Zapri