Košarica: 0

Samo še 50.00€ do brezplačne poštnine.

Skupaj: 0,00 €
Moj račun
si

V stekleničko ujamemo tudi vreme

Kazalo:

Vse v naravi se povezuje v popolno in neponovljivo celoto

Zanimivo je, kako se v naravi vsako leto znova vse povezuje, dopolnjuje in soustvarja. Vsak najmanjši delček kreira popolno celoto, v kateri prav nič ni prepuščeno naključju. Vso to moč in edinstvenost narave pa lahko občutimo tudi v vseh izdelkih, ki so narejeni na osnovi naravnih sestavin. Narava je vselej tista, ki vsako leto znova kroji in določa rast, barvo, vonj in količino letine. Priznati si moramo, da smo popolnoma odvisni od tega, kar nam niz naravnih dejavnikov z določeno letino nameni.

hemp_plant

 

Kako se rastline prilagodijo na vremenske pogoje

Rastline nimajo možnosti, da bi v obdobju neugodnih vremenskih pogojev enostavno izkopale svoje korenine in se preselile v prijaznejše okolje, pač pa so se z leti naučile preživeti in obstati tudi v manj ugodnih razmerah. Vsi odzivi rastline so direktno vezani in kontrolirani z genetskim materialom rastline, ter pogojeni s pogoji, ki jim jih nameni narava.

 

Kako sušno obdobje vpliva na rastline?

Rastline se pogosto soočajo s sušnimi obdobji. Pomanjkanje vode lahko resno ogrozi njihovo rast in razvoj. Da lahko obstanejo morajo hitro poiskati način, da se prilagodijo razmeram. Rastline se odzovejo na izgubo vode na zelo kompleksen način. Nekatere so skozi leta ustvarile naraven ščit v obliki debelejših in manj prepustnih listov, druge se na sušo odzovejo z nižjo rastjo in manjšimi listi. Različnih odzivov je veliko in vsi ti odzivi pripomorejo k spremembam v rasti in sposobnosti zaščite rastline. Sušno obdobje ponavadi prinese zvišano koncentracijo naravnih sokov v rastlini, vonj in barva pa postaneta bolj intenzivna.

 

Kako se na rastlinah odrazi obilica deževja?

V obdobju, ko naravo obdari obilica deževja, so rastline deležne več vode in s tem se morajo prilagoditi povsem drugačnim razmeram, kot v obdobju suše. Koncentracija aktivnih učinkovin, hlapnih organskih spojin, olj, klorofila in ostalih gradnikov v rastlini se z deležem vode razporedi povsem drugače. Rastline morajo tako za svoj obstoj uporabiti povsem drugačne trike. Pomemben dejavnik, ki ogroža zdravje in vitalnost rastlin v vlažnem obdobju so tudi različne bolezni, pojav plesni in ostalih mikroorganizmov, ki lahko znatno vplivajo na stanje in razvoj rastlin. Naravni sokovi v rastlini so v primeru obilice dežja manj ostrega vonja, barva in vonj pa sta manj izrazita.

 

Ravnovesje med količino padavin in sonca je ključno

Na rast, barvo, bujnost in vitalnost rastlinskega sveta imata poglavitno vlogo voda in sonce oziroma pomanjkanje ali izobilje enega ali drugega. Suša, poplave, veter, zmrzal in ostali ekstremni vremenski pogoji naredijo pečat in podpis pod vsako letino posebej. Letina se nikoli se popolnoma ne ponovi, ne moremo je predvideti in vsaka je posebej uganka zase.

Vso to pestrost, raznolikost in edinstvenost lahko občutite, vonjate in opazite tudi v naših izdelkih, ki jim vse te lastnosti podarja vsako leto drugačna, a vselej izjemna - konoplja.

Intenzivnost barve, prevlada vonja in nenazadnje tudi količina naravnega materiala so tisti dejavniki, ki se z naravnimi pogoji spreminjajo, in na katere proizvajalci naravnih izdelkov nimamo vpliva. Zagotavljamo pa vam, da so naše formulacije vselej pripravljene z veliko pozornosti, skrbnosti in z mislijo na občutljivo kožo.

Dodaj odgovor

Prijavite se na e-novice in prejmite 15 % popust

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Hemptouch d.o.o. obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti , ki jih Hemptouch d.o.o. nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Hemptouch d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Hemptouch d.o.o. (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Hemptouch d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Hemptouch d.o.o., Podbreznik 15, 8000 Novo mesto, Slovenia

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

V Hemptouchu ustvarjamo naravne rešitve za kožne težave s pomočjo konoplje in prinašamo pozitivne spremembe v življenja ljudi po vsem svetu.

Podatki:

Hemptouch d.o.o.
Podbreznik 15
8000 Novo mesto