Košarica: 0

Samo še 50,00 € do brezplačne poštnine.

Skupaj: 0,00 €
Moj račun
si

Ponujamo rešitev za občutljivo lasišče

Kazalo:

Srbečica, prhljaj in prekomerno mastenje so le nekatere izmed mnogih težav v povezavi z lasiščem, s katerimi se posamezniki soočajo. Da bi izboljšali situacijo, pa moramo poznati izvor težav in razloge, zakaj do njih sploh pride.

Razlogi za občutljivo lasišče

Vzrokov za občutljivo lasišče je več. Lahko nam težave povzročajo fizični dejavniki. V tem primeru gre za spremembo temperature - vročino ali mraz, oziroma spremembo letnega časa, ki lahko vpliva na naše lasišče. Dostikrat opazimo, da nam lasje v jeseni in spomladi izpadajo v večjih količinah, kar je povsem normalno in je posledica evolucije.

Velik vpliv ima tudi uporaba kozmetike – v primeru, da je le-ta neustrezna, je verjetno težava ravno v tem. Šamponi, ki vsebujejo umetne penilce, ustvarijo navidezno razkošno peno, ki pa na dolgi rok lahko pusti negativne posledice na našem lasišču.

Dodatno pa lahko na lasišče vplivata še psihični faktor, torej stres in hormonski faktor; predvsem pri ženskah – menstrualni ciklus.

Prhljaj – kako se z njim spopasti?

Vzrok za srbeče lasišče je največkrat prhljaj, ki poleg srbenja povzroča še estetske preglavice. S to težavo se sooča kar polovica odrasle populacije. Najstniki se zaradi prhljaja dostikrat počutijo neprijetno, kar vpliva tudi na njihovo samozavest. Da bi se izognili tej težavi, pa nemalokrat uporabimo napačen pristop – večje količine šampona, vsakodnevno umivanje las in uporaba suhih šamponov, kar pa naše lasišče še dodatno izsuši.

Do prhljaja ponavadi pride zaradi hormonskih sprememb oziroma odlaganja odmrlih kožnih celic. Seveda pa na pojav prhljaja vplivajo tudi genetika, prehrana in stres, zato lahko kar nekaj naredimo že sami. Znižanje stresa in zadostno uživanje omega maščobnih kislin in vitaminov lahko pomagata pri izboljšanju stanja. Za boljše rezultate lahko preizkusite tudi naš Naravni šampon s hidrolatom, ki zaradi svoje sestave blagodejno deluje pri lajšanju tovrstnih težav z lasiščem.

Na kaj moramo biti pozorni pri izbiri šampona?

Naj poudarimo, da za nego lasišča velja enako kot za nego ostalega telesa – najboljši so naravni proizvodi. Zato tudi pri nakupu šampona preverite sestavo. Da bi se izognili različnim preglavicam, je najbolje, da ne posegamo po šamponih, ki vsebujejo umetne sestavine. Šampon naj zatorej ne vsebuje umetnih penilcev (prepoznamo jih po imenu Sodium Laureth Sulphate) in silikonov (prepoznamo jih po končnici -thicone).

Umetni penilci lasišče navidezno razmastijo, težava pa je v tem, da odstranijo tudi hidrolipidni sloj kože, ki je bistvenega pomena za zaščito lasišča.

Silikoni pa so tiste snovi, ki dražijo naše lasišče in ustvarjajo navidezno mehkobo las. Lasem preprečijo dostop do hranil, kar na dolgi rok povzroča krhkost in mastenje. Zaradi vsebnosti silikonov v izdelkih prihaja tudi do zgoraj omenjenih težav, kot so prhljaj, srbečica in izpadanje las.

Naravna rešitev - Šampon s hidrolatom

Naš naravni Šampon s hidrolatom ne vsebuje umetnih penilcev. Namesto tega je obogaten z naravno čistilno osnovo, ki lasišče očisti in ga pomiri. Sestavljen je iz konopljinega hidrolata, ki kožo pomirja, konopljinega olja, ki je vir naravnih maščob ter kombinacije eteričnih olj, ki blažijo srbečico in vzpodbujajo zdravo rast las. Šampon razbremeni vaše lasišče in poskrbi za naravno nego, kar potrjujejo tudi mnenja naših uporabnikov. Ker gre za popolnoma naraven proizvod, je primeren za vsakogar, ne glede na težave, s katerimi se posameznik sooča.

Šampon s hidrolatom 250 ml

Pomirjujoč šampon brez sulfatov nežno očisti vse tipe las, jih obnovi, okrepi in zaščiti občutljivo lasišče... Podrobnosti

17,50 €
17,50 €

Kako naj negujem svoje lasišče?

Za dobro cirkulacijo lahko poskrbite z rednim krtačenjem in česanjem, blagodejno pa vpliva tudi masaža lasišča, ki jo izvajajmo čim večkrat. Pomembna je tudi nega lasišča po čiščenju – najbolje, da pustimo, da se lasje posušijo na sobni temperaturi, nato pa jih nahranimo še z nekaj kapljicami naravnega olja. Priporočamo Razkošni oljni serum, ki je tudi odličen za nego lasnih konic.

Poleg ustrezne nege na zdravje lasišča vplivajo tudi ostali faktorji. Eden izmed njih je nedvomno zdravo prehranjevanje, ki poskrbi za zdravje naših las. Prav tako je priporočljivo, da se čim bolj izogibamo postopkom toplotne obdelave, kot so ravnanje, kodranje, sušenje itd. Priporočljivo je tudi izpiranje las s hladno vodo, da se zaprejo keratinske luske.

Za dosego rezultatov je potrebno vztrajati. Enako velja za lasišče, kjer spremembe niso vidne čez noč, temveč se pojavijo po določenem času uporabe šampona. Zato moramo izdelek uporabljati dlje časa, da lahko vidimo napredek.

Bolje preventiva kot kurativa

Tudi če se s težavami še ne soočate, je dobro, da se preventivno zaščitite pred njimi. To lahko storite na različne načine. Kot že omenjeno, je ena izmed alternativ zdrav življenjski slog. Uživanje vitaminov in mineralov prinaša številne pozitivne učinke, med drugim tudi na lasišče. Naslednji korak do zdravih las je skrbno krtačenje in čiščenje. Da bi se izognili suhemu videzu las, cepljenju konic in prhljaju, pa je najpomembnejše, da posegamo po naravnih proizvodih. Šampon in razna olja, ki jih uporabljamo, morajo biti naravnega izvora in vsebovati čim manj umetnih snovi.

Prepogosto umivanje las škoduje – mit ali resnica?

Zagotovo ste že slišali za podatek, da prekomerno umivanje las škoduje. Pa vendar, ali dejstvo drži?

Res je, da razni šamponi z umetnimi penilci odstranijo zaščitni sloj lasišča, kar lahko povzroči povečano tvorbo maščobe. Če torej uporabljamo šampon z umetnimi penilci, naj si las ne bi umivali prepogosto, saj lahko pride do nasprotnega učinka.

V primeru, da uporabljate naravne izdelke, pa lahko lasišče umijete večkrat. Kljub temu pa z umivanjem ne gre pretiravati. Posebno, če uporabljamo toplo vodo, je prekomerno umivanje odsvetovano, saj vroča voda poškoduje lasišče.

Za primerno nego vam torej svetujemo uporabo Šampona s hidrolatom, ki iz lasišča ne odstrani zaščitnega sloja, temveč nežno čisti, vzpodbuja zdravo rast las in jim daje mehkobo, prožnost in sijaj.

Viri:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3500070/

https://www.zeleni-dotik.si/blog/naravni-sampon-za-lase-sampon-s-hidrolatom/

 

Prijavite se na e-novice in prejmite 15 % popust

Strinjam se s

V Hemptouchu ustvarjamo naravne rešitve za kožne težave s pomočjo konoplje in prinašamo pozitivne spremembe v življenja ljudi po vsem svetu.

Podatki:

Hemptouch d.o.o.
Podbreznik 15
8000 Novo mesto