Najboljše iz konoplje
Košarica
(0)

V nakupovalni košari ni artiklov.

Kupite še 30.00 € da dobite brezplačno poštnino!

Brezplačna poštnina za vsa naročila nad 30 €.

Kakšna naj bo moja kopel, če imam atopijski dermatitis?

Jesen je za mnoge nalepši čas v letu. Očarajo nas neskončni rjavo-rdeči odtenki, zastrta jesenska svetloba, hladni večeri in tisti prvi, nezamenljivi vonj po zimi. Obstaja pa del vseh nas, ki se jeseni ne veseli tako zelo - naša koža.

 

Ko jeseni padejo temperature, pade tudi nivo vlage v naši koži, kar lahko vodi do izbruha dermatitisa ali pa kakšne izmed vrst zimskega izpuščaja. Slednji se lahko pojavijo tudi pri ljudeh, ki imajo v toplejši mesecih zdravo kožo brez težav.

 

Voda je lahko blagodejna za izpuščaje in atopijski dermatitis

Eden izmed pomembnejših ukrepov, ki preprečijo izbruhe in ublažijo simptome zimskega izpuščaja in dermatitisa je redna vlažilna kopel. Čeprav je kar nekaj časa veljalo, da kopel oziroma voda poslabša simptome atopičnega dermatitisa, je danes znano, da lahko kopel ublaži in pomiri kožne težave. Seveda, ko je pripravljena pravilno.

Zato je vzpostavitev dnevne rutine, ki vsebuje kopanje in vlaženje kože, izjemno pomembno za uspešno obvladovanje atopičnega dermatitisa.

 

Zakaj je redno kopanje tako učinkovito pri blaženju dermatitisa?

Ko je vaša koža suha, to ne pomeni, da vsebuje premalo maščobe oziroma olja. Suha koža se pojavi, ko koža ni sposobna zadržati sebi lastne vlage. Zato je najboljši način za blaženje kožnih težav, ki so povezane s suho kožo, da koži redno vračamo izgubljeno vlago in ji pomagamo, da jo bolje zadržuje.  To je najlažje dosegljivo z redno rutino, ki vključuje kopanje in vlaženje kože. S kopeljo koži namreč vračamo izgubljeno vlago, s primernim mazilom pa to vlago "zaklenemo" v kožo in tako podaljšamo njeno obstojnost.

 

Kakšna je popolna kopel za zimski izpušaj in atopijski dermatitis?

Napravite si kopel s toplo vodo, temperatura naj ne bo višja od 35°C.  Vroča voda je škodljiva za kožo iz dveh razlogov. Prvi je, da iz kože odstrani naravna olja (tako kot je uporaba vroče vode bolj učinkovita pri čiščenju mastnih površin). Drugi razlog pa je, da s pospeševanjem mikrocirkulacije v kožo vstopa več vnetnih gradnikov, ki lahko pospešijo nastanek izpuščaja ali pa ga še dodatno poslabšajo.

Čeprav je kopel lahko zelo zabavna in prijetna, naj vseeno ne traja dlje od 10 minut.

Našim strankam vedno pravimo, da nismo tako umazani, da bi morali uporabljati čistilno sredstvo vsak dan in na vseh predelih telesa. Uporabite ga samo tam, kjer je to zares potrebno in vedno izberite naravno čistilno sredstvo, ki ne vsebuje mila, parabenov, silikonov in umetnih dišav. O umetnih snoveh, ki jih nikakor ne želite v svojih izdelkih za nego kože smo pisali v članku Hormonski motilci v kozmetiki.

Ne uporabljajte krpice ali gobe za umivanje, ampak kožo nežno očistite kar z roko. Krpica bo namreč iz vaše kože odstranila naravna olja in dele povrhnjice, ki koži pomagajo zadrževati vlago.

atopijski dermatitis

 

Po končani kopeli hitro zaklenite vlago v kožo

Po končani kopeli ne obrišite kože do suhega, ampak še na vlažno kožo nanesite vlažilno sredstvo. Koža vam bo hvaležna, če boste mazilo nanesli v treh minutah po koncu kopeli, saj bi se drugače lahko koža že začela izsuševati in izgubljati dragoceno vlago, ki jo je pridobila med kopeljo.  Za zaklepanje vlage so primerna naravna olja in masla, ki kožo tudi nahranijo in obnavljajo. Negovalno mazilo, ki bo na naraven način zaklenilo vlago v vašo kožo in jo hkrati nahranilo s prepotrebnimi maščobnimi kislinami, je Hipoalergeno mazilo za kožo. Mazilo je dokazano hipoalergeno, popolnoma naravno in ne vsebuje eteričnih olj, zato je primerno tudi za nego novorojenčkov in v nosečnosti.

Hipoalergeno mazilo za kožo

V košarico15,00 €

Vlaži, zaščiti in obnovi suho in občutljivo kožo.

Dodaj odgovor

Prijavite se na HEMPTOUCH NOVIČKE in prejmite:

kodo za 10 % POPUST
na prvo naročilo ter zanimive vsebine in posebne ponudbe tedensko v inbox.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Hemptouch d.o.o. obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti , ki jih Hemptouch d.o.o. nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Hemptouch d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Hemptouch d.o.o. (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Hemptouch d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Hemptouch d.o.o., Podbreznik 15, 8000 Novo mesto, Slovenia

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti