CBD - učinkovita rešitev proti aknam v odraslosti

Naše telo je vsak dan izpostavljeno neštetim dejavnikom, ki niso vedno prijazni in blagodejni. Kadar se naš organizem znajde v neskladju, nam hitro pošlje povratno informacijo, kar se odrazi tudi na naši koži. Zagotovo ste že kdaj slišali rek, da naj bi bila koža ogledalo našega notranjega zdravja.

Najpogosteje se vzroki za nastanek aken pri odraslih skrivajo v hormonskem neravnovesju, stresu, nezdravi prehrani ter neprimerni negi.

V odraslosti se akne največkrat pojavljajo na bradi, čeljustni liniji in po vratu. Njihovem nastanku botruje povečano izločanje sebuma in bakterije propionibacterium acnes. Sebum ima sicer pomembno vlogo pri zaščiti kože, vendar pa nam, ko ga koža proizvede preveč, lahko povzroča neljube akne.

Akne delimo na:

• Nevnetne (ogrci)
    Vnetne ( pordele, vnetne spremembe, ki segajo globlje)

Kako lahko sami poskrbimo za ohranjanje čiste, zdrave in pomirjene kože?

1. Korak: Kožo uravnovesimo od znotraj navzven

Za ravnovesje v svojem telesu lahko poskrbimo z zdravo prehrano, redno telesno vadbo, izogibanjem stresu in na splošno z zdravim življenjskim slogom. Če je ravnovesje v organizmu porušeno, boste to opazili tudi s pojavom odraslih aken. Čas je, da svoje telo čimprej vrnete v zdravo in uravnovešeno stanje. Ta proces lahko pospešite s pomočjo izjemne konopljine učinkovine, ki jo poznamo pod imenom CBD.

Kanabinoid z imenom CBD je tisti, ki naše telo spravlja v red. Vselej, kadar se v našem telesu katera izmed funkcij preveč burno odziva, jo le ta umiri in jo postavi na svoje mesto. Kadar se soočamo s težavami na koži kot so akne, je to zagotovo zelo dobrodošlo. CBD Kapljice so enostavne za uporabo, koži pa nudijo odlično podporo v boju proti aknam.

CBD pršilo poprova meta 300 mg CBD

Podrobnosti22,00 €

Moč najčistejšega CBD izvlečka za vaše dobro počutje. CO2 ekstrakcija. Popoln spekter kanabinoidov.

CBD kapljice Amber 500 mg CBD

Podrobnosti32,00 €

2. Korak: Pravilno čiščenje kože

Dejstvo je, da je čiščenje kože eden izmed najpomembnejših korakov nege, saj le čista koža lahko sprejme vse blagodejne učinkovine ostalih negovalnih izdelkov. Zelo pomembno je, da izberemo izdelek, ki spoštuje Ph naše kože in je pri čiščenju ne izsuši in ne draži. Paziti moramo na to, da sredstvo za čiščenje ne vsebuje umetnih penilcev, pač pa naravne aktivne sestavine, ki imajo očiščevalne lastnosti.

CBD krema za nečisto kožo

Podrobnosti29,00 €

Očiščuje, tonira in uravnovesi mastno in nečisto kožo.

Nagrada za inovacijo leta združenja EIHA.

Nekomedogeno konopljino olje z omega 3, 6 in 9 odpira zamašene pore in jih globinsko očisti. Za še boljši učinek poskrbita osvežilna cedra, ki izboljša izgled por ter deluje antiseptičo in alga klorela, ki je že dolgo znana po svojih izjemnih očiščevalnih in antioksidativnih lastnostih.

#Namig Koži namenite vsaj enkrat tedensko nežen obrazni piling. To lahko enostavno naredite tako, da svojemu čistilcu primešate malo zdroba  in nato s krožnimi gibi izvedete nežno masažo, hkrati pa poskrbite za to, da odstranite vse odmrle kožne celice. Pomembno je, da si to razvajanje privoščite zvečer, saj se koža ponavadi po pilingu zna malce bolj posvetiti.

3. Korak: Vlaženje, pomiritev in zaščita kože

Vsak tip kože potrebuje posebno nego, ki mu mora biti prilagojena. Paziti moramo, da so naši izdelki nekomedogeni (to pomeni, da ne mašijo por), hkrati pa koži nudijo vso potrebno vlago, hrano in zaščito. Izgubljeno ravnovesje lahko koži vrnemo tudi z uporabo izdelkov, ki so bogati s kanabinoidi – CBD, ki ciljno delujejo na akne in pomirijo pordelo, vneto in razdraženo kožo. Smiselna je tudi izbira izdelkov, ki podpirajo samoočiščevalno funkcijo kože, so bogati z rastlinskimi kislinami in skrbijo za lepši izgled por.

Akne so torej lahko povsem obvladljiva tegoba, ki ji je sicer potrebno posvetiti veliko pozornosti, vendar pa se trud zagotovo poplača. Zadovoljna in zdrava koža je odraz zadovoljnega in veselega obraza, ki samozavestno stopa v dan – to pa je tista pika na i, ki še dodatno prevaga jeziček na tehtnici v pravo smer, h koži, ki sije od zdravja in ne odvečnega sebuma:)