CBD kapljice - naravno v boj proti stresu

Nikoli prej nismo ljudje posvečali toliko pozornosti zdravemu življenjskemu slogu. Skrb za fit telo, redna telesna vadba, zavidljiva kondicija, sijoči lasje, ravno pravo razmerje med maščobami in mišično maso. Ob vsej pozornosti, ki jo v sodobnosti posvečamo zdravju, pa še vedno prepogosto pozabimo na zdravje, ki morda ni vidno na prvi pogled. Gre za zdravje našega uma in čustev, ki je prepogosto zapostavljeno in ravno v sodobnem času podvrženo velikim preizkušnjam. Stres v službi in doma, preobremenjenost, hiter življenjski tempo, visoke zahteve do samega sebe in nenehni pritiski iz vseh strani nas prepogosto vodijo v stanje kroničnega stresa, ki ima na naše zdravje veliko negativnih učinkov.

Veste, v kakšnem stanju so vaši možgani?

V kakšnem stanju je naš organizem lahko izvemo relativno preprosto – veliko nam pove že obisk osebnega zdravnika, ki nam lahko pregleda kri in izmeri srčni utrip. Podatek, kako gre našemu psihičnemu stanju pa je malo težje dosegljiv, oziroma nanj težko najdemo odgovor, ki nam bo zagotovil stopnjo ogroženosti in morebitna odstopanja od zdravega, na katera bi morali biti pozorni.

Čeprav se »misije zdrav življenjski slog« ponavadi lotevamo predvsem z mislijo na naše fizično zdravje, pa je ta izjemno pomemben tudi, ko gre za zdravje naših možganov. Pomembni dejavniki, ki vplivajo na naše psihično zdravje so dober spanec , uravnotežena prehrana in dovolj telesne aktivnosti.

Pravzaprav je formula na koncu vedno podobna, ampak saj veste, hudič je v podrobnostih. In kljub zdravemu življenjskemu slogu, je tempo sodobnega časa tako intenziven in izpostavljenost stresu tako pogosta, da vam bo organizem hvaležen za nekaj dodatne pomoči. CBD kapljice so odlična naravna pomoč, ki bo brez negativnih stranskih učinkov blažila posledice kronične izpostavljenosti stresu.

Kako CBD prispeva k našemu zdravju

Vsako človeško telo ima naravno endokanabinoidni sistem ki skozi interakcijo z živčnim sistemom upravlja z našo presnovo, spominom, imunskim odzivom in drugimi temeljnimi telesnimi funkcijami. CBD usklajuje delovanje teh funkcij, umirja pretirane autoimune odzive, ter možganom olajša predelavo informacij (pospeši komunikacijo med celicami, ki je lahko zaradi določenih vzrokov upočasnjena).

Na kakšen način CBD lajša težave s stresom

Stres lahko opišemo kot odziv organizma na napad iz zunanjega sveta. Gre za fizični odziv pri katerem se sproščajo kemične spojine kot sta adrenalin in kortizol. Simptomi, ki jih začutimo ob izpostavljenosti stresu so glavobol, bolečine v želodcu, pomanjkanje energije, nespečnost, oslabljen imunski sistem in drugo. Kronični stres je škodljiv za zdravje in vodi v vrsto zdravstvenih težav.

Kronični stres ima velik vpliv tudi na naš endokanabinoidni sistem, saj pospeši razkrajanje nekaterih kanabinoidov v sistemu. Pomanjkanje kanabinodov vodi v porušeno delovanje našega organizma in s tem v slabo počutje in različne bolezni. CBD olje veže na receptorje CB1 v našem endokanabinoidnem sistemu kjer zavira nastajanje encima FAAH, ki je odgovoren za razgradnjo anandamida, izjemno pomembnega in enega prvih odkritih endokanabinoidov. Med drugim anandamid skrbi za občutke ugodja in zmanjšuje napetost. Tako z uživanjem CBD olja uspešno zmanjšujemo negativne posledice stresa v organizmu.

CBD zavira vnetne procese v telesu

Ko smo izpostavljeni stresu se v našem telesu sprostijo stresni hormoni, ki povzročijo pospešeno delovanje telesa, boljšo zbranost in pripravljenost na soočenje s povzročiteljem stresa. Hkrati pa ti hormoni spodbujajo produkcijo pro-vnetnih signalnih molekul, kar ob stalni izpostavljenosti vodi v kronično vnetje v organizmu. CBD dokazano zavira vnetne procese https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2828614/ in tudi na ta način lajša posledice dolgoročne izpostavljenosti stresu.

CBD kapljice Amber 500 mg CBD

Moč najčistejšega CBD izvlečka za vaše dobro počutje. CO2 ekstrakcija. Popoln spekter kanabinoidov.