6 nasvetov za nego kože pozimi

Zima naši koži nalaga veliko dela. Ko padejo temperature, pade tudi nivo vlage v naši koži. Dodaten stres predstavljajo velike temperaturne spremembe, ki smo jim pozimi izpostavljeni skoraj na vsakem koraku. Koži nalaga dodatno delo naš sprehod do trgovine ali jutranja pot v službo, večerni ogled prazničnih lučk in vikend na smučišču. Nizke temperature in velike temperaturne razlike so glavni krivci za simptome zimske kože.

Med najpogostejše simptome zimske kože spadajo zelo izsušena, hrapava koža, občutek zategnjenosti, skelenje in srbečica. Če ste nagnjeni k dermatitisu, boste opazili, da se vrnejo simptomi srbeče kože in izpuščajev.

Pripravili smo nekaj koristnih nasvetov, ki bodo vaši koži v zimskem času prihranili skrbi:

1. Zimska garderoba za kožo
Tako kot vi, potrebuje tudi vaša koža zimsko oblačenje v plasteh. Naj se sliši še tako nenavadno, je čas, da si omislite zimsko garderobo za svojo kožo. Ta naj vsebuje: čiščenje, nanos kreme in po potrebi še nanos hranljivega mazila. Koliko česa in kakšne izdelke uporabite, je odvisno od vašega tipa kože. Če čutite, da je vaša koža obraza po nanosu kreme še vedno premalo nahranjena, jo dodatno zaščitite in nahranite še s tankim nanosom mazila.

2. Umazanija ali zaščita?
Ne uporabljajte agresivnih ali premočnih čistilcev za obraz. V zimskem času potrebuje vaša koža vso vlago, ki jo lahko zadrži. Izberite čistilec za obraz brez koži neprijaznih sestavin, kot so SLS (sodium lauril sulfat), parabeni, petrolati ter umetna barvila ali parfumi. Izogibajte  izdelkom, ki vsebujejo alkohol, posebno če je ta naveden med prvimi sestavinami.

3. Koža ima pozimi velik apetit
Uporabljajte izdelke za nego kože na osnovi naravnih rastlinskih olj in masla. Ta so izjemno bogata s koži blagodejnimi maščobami, kot so omega 3, 6 in 9 ter gama-linolejsko kislino. Izognite pa se mineralnim oljem ali lanolinu, ki kože ne nahranijo. Za kožo dodatno poskrbite z omega 3 prehranskim dopolnilom, ki bodo vašo kožo okrepile od znotraj.

Ste vedeli, da konopljino olje vsebuje popolno razmerje Omega 3 in 6 maščobnih kislin? Zato smo za nego kože pozimi ustvarili 100% naravno mazilo, ki je bogato s hladno stiskanim konopljinim oljem, ki pomiri in nahrani zimsko kožo ter vanjo zaklene prepotrebno vlago.

Blažilno CBD mazilo za kožo
  • Bogato s hladno stiskanim konopljinim oljem, karitejevim in mangovim maslom, ki kožo globinsko nahranijo
  • Modro kamilica in sivka pomirita kožne izpuščaje srbečico, ki je pogosta v zimskem času
  • Ognjič in vitamin E obnovita poškodovano kožo
  • Konopljin kanabinoid CBD ( konopljina smola) umiri reakcije kože in spodbuja koži lasten obrambni mehanizem
  • Primerno za nosečnice in dojenčke

Blažilno CBD mazilo za kožo

Pomiri, sprosti in uravnovesi občutljivo in razdraženo kožo.

4. Konec dolgih in vročih kopeli
Dolga, vroča prha ali kopel naj vas ne premamita kljub nizkim zimskim temperaturam. Vaša koža vam ne bo hvaležna.  Vroča voda je škodljiva za kožo iz dveh razlogov. Prvi je, da iz kože odstrani naravna olja (tako kot uporaba vroče vode bolj učinkovita pri čiščenju mastnih površin), drugi razlog pa je, da s pospeševanjem mikrocirkulacije v kožo vstopa več vnetnih gradnikov, ki lahko pospešijo nastanek izpuščaja ali pa ga še dodatno poslabšajo.Poskrbite, da so izdelki za tuširanje in umivanje las brez dražilcev, izogibajte se mehčalcu za perilo in vlažite, vlažite, vlažite vašo kožo! Najbolje takoj po prhi, ko je še vlažna.

5. Ne le koža, tudi prostor potrebuje vlago
Čeprav je ena najlepših zimskih dejavnosti lenarjenje na toplem,, se moramo zavedati, da ogrevan zrak v notranjih prostorih »posrka« vlago iz vaše kože. Zato je pomembno, da izgubljeno vlago v prostoru nadomestite. To boste najlažje dosegli, če vaše prostore obogatite z vlažilcem zraka.

6. In nenazadnje - ne pozabite na vitamin D, ki skrbi za lepo in zdravo kožo.

Prijavite se na e-novice
  • Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice